Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος υπό όρους ο Τσιγαρίδας

Ελεύθερος θα αφεθεί σήμερα ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 25 ετών, για συμμετοχή στον ΕΛΑ, μετά τη χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου. Στον Χρ. Τσιγαρίδα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Στο δικαστήριο, οι γιατροί του Χρ. Τσιγαρίδα κατέθεσαν ότι πάσχει από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, βαριά αποφρακτική γενικευμένη αγγειοπάθεια, απώλεια όρασης από το ένα μάτι κλπ. Επέμειναν ιδιαίτερα στην απουσία οποιασδήποτε ιατρικής φροντίδας στις φυλακές και πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθει ένα καινούριο εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του και ίσως αποβεί μοιραίο.

Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα πανεπιστημιακοί γιατροί και εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, που τον εξέτασαν στις φυλακές του Κορυδαλλού έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του, είχαν συστήσει την άμεση μεταφορά του σε οργανωμένο κρατικό νοσοκομείο. Οπως ανέφεραν στη γνωμάτευσή τους, πρέπει επειγόντως να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώνονται από τις συνθήκες κράτησής του.

Σε δήλωσή του, ο Χρ. Τσιγαρίδας ανέφερε ότι εναντίον του εφαρμόστηκε η ναζιστικής έμπνευσης αρχή της «συλλογικής ευθύνης». Παράλληλα, εξέφρασε μομφές για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από το οποίο καταδικάστηκε, καθώς, όπως ανέφερε, ο φάκελος με το ιατρικό ιστορικό που κατέθεσε δεν «ανοίχτηκε» ποτέ και παρά ταύτα το αίτημα της υπό όρο αποφυλάκισης απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ