Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Πιέζουν για μείωση ποινής

Η έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Ολυμπιακό - Πανιώνιο εκδικάζεται τη Δευτέρα

Κορυφώνονται οι πιέσεις ώστε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων - που συνεδριάζει τη Δευτέρα - να αλλάξει την πρωτόδικη ετυμηγορία για Ολυμπιακό και Πανιώνιο για τα γνωστά έκτροπα στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Η προσπάθεια για να μειωθεί η ποινή (κυρίως ο μηδενισμός) έχει σημάνει συναγερμό και έχει επιφέρει συσπείρωση των επιχειρηματιών. Εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων, ο ένας μετά τον άλλο, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, δηλώνουν την αντίθεσή τους. Είναι ενδεικτικό ότι η ίδια η ΕΠΑΕ που τους εκπροσωπεί, διά του προέδρου της Α. Λυκουρέζου, θα παρευρεθεί και θα στηρίξει την έφεση με το επιχείρημα ότι η αφαίρεση βαθμών αντίκειται στα ισχύοντα σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ.

Ομως το επιχείρημα, αναδεικνύει άλλη μια πλευρά του θέματος. Αφού η συγκεκριμένη ποινή αντίκειται στα διεθνώς κρατούντα (όχι ότι αποτελεί θέσφατο η ταυτοποίηση...), τότε γιατί η ΕΠΑΕ την πρότεινε να συμπεριληφθεί στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ); Μήπως γιατί στόχευαν στις εντυπώσεις και μαθημένοι από τόσα χρόνια ατιμωρησίας δεν περίμεναν ότι - υπό συγκεκριμένες συνθήκες - θα εφαρμοζόταν η διάταξη; Και τώρα σπεύδουν να τη χρεώσουν σε άλλους και να την αλλάξουν; Οπως και να είναι, αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι οι επιχειρηματίες των ΠΑΕ υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και κάθε δήθεν πρόθεση δική τους ή και της κυβέρνησης περί «εξυγίανσης» είναι για το θεαθήναι, αφού δε θίγονται τα βάθρα του σάπιου οικοδομήματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΕΠΑΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, αναγνώρισε το αποκλειστικό δικαίωμα των ποδοσφαιρικών αρχών να διαμορφώνουν τον ΚΑΠ και επισήμανε: «Γνωρίζετε όμως ότι οι τροποποιήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ισχύουν από την επόμενη». Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης, τουλάχιστον ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ