Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική «Περιπλάνηση»

Μια οπτική καταγραφή συναισθημάτων και ενόρασης εθισμένη στην ψυχική περιπλάνηση με κύριο καλλιτεχνικό μέσο τη χαρακτική τέχνη, αποτελεί η έκθεση έργων του Οδυσσέα Αννιτσάκη που φιλοξενείται κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, στον Τεχνοχώρο της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη).

Με γενικό τίτλο «Περιπλάνηση», εκτίθενται δημιουργίες του τελευταίου χρόνου. Εγχρωμες οξυγραφίες και ξηρές χαράξεις πάνω στο μέταλλο, στις οποίες κυριαρχούν τα τοπία. «Παραλία», «Αλώνι», «Καράβι», «Ιστιοφόρο», «Μουράγιο», «Χωράφι», «Συνάντηση», «Περιφορά»... είναι μερικά από τα δεκαεφτά παρουσιαζόμενα έργα. Δημιουργίες, «πλημμυρισμένες» από το φως και το γαλάζιο του Αιγαίου, από το άγγιγμα και τις «ευωδιές» της ανθρώπινης περιπλάνησης, από τη μνήμη και τα βιώματα του καλλιτέχνη. Στην ίδια θεματογραφία κινούνται και τα λιγοστά έργα που παρουσιάζονται παράλληλα με την παραπάνω ενότητα, τα οποία αποτελούν τις νέες αναζητήσεις του δημιουργού. Σε αυτά κρατιέται το μοτίβο, αλλά υπάρχει μια περισσότερο έντονη αφαιρετική διάθεση.

Η ενασχόληση του Οδ. Αννιτσάκη με την καλλιτεχνική δημιουργία ξεκίνησε κατά την παραμονή του στη Γερμανία. Μία έκθεση σύγχρονων Δανών καλλιτεχνών (χαρακτών) ήταν το έναυσμα για να σπουδάσει (1992-1997) χαρακτική, γλυπτική και υδατογραφία στο «Ανοιχτό Εργαστήριο» της πόλης Ολτενμπουργκ. Τελικά, τον κέρδισε η χαρακτική και συγκεκριμένα η οξυγραφία, με την οποία ασχολείται συστηματικά μέχρι σήμερα. Η έκθεση στην Ενωση Χαρακτών αποτελεί την 3η ατομική παρουσίαση έργων του. Προηγήθηκαν παρουσιάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου και στο Εκθεσιακό Κέντρο Κύθνου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (εκτός Κυριακής) 6-9μμ. Σάββατο 12μ- 3μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-9228370.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ