Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Με όλες τις δυνάμεις για την απεργία στις 7 Φλεβάρη

Με όλες τους τις δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία και επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 7 Φλεβάρη στην Αθήνα, τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Με εξορμήσεις, περιοδείες, στήσιμο επιτροπών αγώνα οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων, προβάλλουν ένα διεκδικητικό πλαίσιο, με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, συντονίζουν τα βήματά τους με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και μικρούς εμπόρους και διαμορφώνουν τις συνθήκες για την αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σ' αυτό το πλαίσιο σήμερα θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις το πρωί στα καταστήματα της οδού Αγ. Μάρκου στην Αθήνα και το απόγευμα στα σούπερ - μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος». Στην κατεύθυνση της αποφασιστικής ενίσχυσης του αγώνα και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ οργανώνει μια σειρά από περιοδείες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Συγκεκριμένα αύριο, Πέμπτη περιοδείες θα πραγματοποιήσουν στο Χαλάνδρι οι Φώτης Βαρδής και Γιάννης Βλάχος. Στο Αιγάλεω οι Γιάννης Κομνηνός και Θεολόγος Πατερέλης. Στο Περιστέρι ο Δημήτρης Σμύρνης. Στη Ν. Ιωνία ο Κώστας Μυτιληνιού.

«Με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνουμε την αντίστασή μας και την αντεπίθεσή μας, δημιουργούμε επιτροπές αγώνα, ενάντια στο ωράριο που προωθεί η κυβέρνηση, τις εργασιακές σχέσεις της εκμετάλλευσης και στους απαράδεκτους μισθούς των 560 ευρώ. Ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα μεγαλοσυμφέροντα που μας θέλουν σκλάβους», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» και «Κωνσταντακάτος».

Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τονίζουν ιδιαίτερα ότι «κάθε υποχώρηση στοιχίζει ακριβά, πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη και να μη δώσουμε άλλα περιθώρια να μας δυσκολέψουν και άλλο τη ζωή μας».

Την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εξέφρασαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή τους στην πικετοφορία και πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του λαού της πόλης, που διοργάνωσαν η Τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δουλεύουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, και τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα καταστήματα «Λαμπρόπουλοι», «Μαρινόπουλος - Καρφούρ» - DIA, LIDL και ΜΑΚΡΟ.

Παράλληλα, πικετοφορία στο κέντρο του Πειραιά διοργανώνει αύριο Πέμπτη, 27 του Γενάρη στις 2.30 το μεσημέρι η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά ξεκινώντας έξω από τη νομαρχία. Την Κυριακή 30 του Γενάρη θα γίνει Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (Νοταρά 108).

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο για το θέμα του ωραρίου και την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ