Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αυταρχικές προκλήσεις από ... παιδαγωγούς

Θορύβησε πολλούς η νεανική αγωνιστικότητα (φωτό από μαθητές στη Θεσσαλονίκη στις 21/1)

Motion Team

Θορύβησε πολλούς η νεανική αγωνιστικότητα (φωτό από μαθητές στη Θεσσαλονίκη στις 21/1)
Τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στα σχολεία δεν έχουν τέλος. Ετσι, εκτός από αυτά που σημειώθηκαν στις 21 Γενάρη με αφορμή τη συμμετοχή μαθητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, κάποιοι ...παιδαγωγοί συνεχίζουν να ...νουθετούν άτακτους νέους.

Τη Δευτέρα 24/1, σε Λύκειο της Πτολεμαΐδας, ο διευθυντής του σχολείου την ώρα της προσευχής προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους μαθητές και ειδικά τους μαθητές που είχαν αγωνιστική δράση για την κινητοποίηση της 21ης Γενάρη. Ετσι, φέρεται να διατύπωσε την πρωτοφανή απειλή ότι αν ξαναγίνουν αναταραχές θα φωνάξει όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και το στρατό! Σε άλλο σχολείο, σε Λύκειο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής επίσης φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ...έστρωσε τα περσινά κουμμούνια και θα στρώσει και τα φετινά.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» Θεσσαλονίκης και η Δ. Νικολαΐδου, δημοτική σύμβουλος της ΔΑΣ του Δήμου Αγίου Παύλου, χτες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση του 7ου ΕΛ, ενώ ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και στις 1/2 μαζί με τη ΔΑΣ στο Δήμο της Θέρμης, όπου με αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση κρεμάστηκαν καμεροχαφιέδες στο προαύλιο του 1ου ΕΛ Θέρμης. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στις 2/2 δίνει συνέντευξη Τύπου (12 μ., στο ΕΚΘ) για τα κρούσματα αυταρχισμού στα σχολεία.

Επίσης, ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΕΛ Θέρμης, με απόφασή του, συμφωνεί με την απόφαση της Δ` ΕΛΜΕ να κατέβουν άμεσα οι κάμερες παρακολούθησης. Σημειώνεται ότι με μία κυνική ομολογία ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Θέρμης Στ. Κουγιουμτζίδης, σε χθεσινό δελτίο Τύπου για τις αντιδράσεις, υπερασπίστηκε την εγκατάσταση καμεροχαφιέδων και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς, γεγονός που διαψεύδεται από δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων. Και σα να μην έφταναν αυτά, δηλώνει ότι η δημοτική αρχή (πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ) έχει προτείνει να ελέγχουν οι καθηγητές του σχολείου το υλικό που καταγράφουν οι καμεροχαφιέδες και πως προτίθεται να αναθέσει σε εταιρία φύλαξης την επιτήρηση όλων των δημοσίων κτιρίων! Ενώ είπε ότι εγκαταστάθηκαν οι καμεροχαφιέδες, επειδή είχαν παρατηρηθεί «βανδαλισμοί με σπρέι»!!

Στην Κρήτη είναι επίσης χαρακτηριστικό το επεισόδιο με μαθητή του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης (εκλεγμένος στο 15μελές Συμβούλιο και μέλος της ΚΝΕ), όπου ο διευθυντής του σχολείου τον κάλεσε μαζί με τον πατέρα του στο σχολείο, για να τον απειλήσει ότι την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει το σχολείο θα τον αποβάλει.

Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο πείσμα και ενθουσιασμό για το σχολείο που ονειρεύονται και θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τους για ολόπλευρη μόρφωση.

«Τους φοβούνται τους μαθητές και όλο το λαό, όταν ξεσηκώνεται! Ξέρουν καλά, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί! Οταν οργανώνεται, παλεύει, νικά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ