Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ανοιξε πανιά» η Ράις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πριν από ένα μήνα περίπου η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράιχ, σε άρθρο της στην «Dar Al Hayat» είχε επισημάνει: «Οταν η ελευθερία προελαύνει, η Αμερική είναι ασφαλέστερη. Οταν η ελευθερία οπισθοχωρεί, η Αμερική είναι πιο ανασφαλής». Οπως και ο πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους η νέα επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρέσκεται στη χρήση της λέξης «ελευθερία» για την προώθηση της ατζέντας της αμερικανικής εξουσίας.

Ετσι χτες, η Κοντολίζα Ράιχ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης του Κογκρέσου, υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι θα υπηρετήσει το «μεγάλο σκοπό» του Τζορτζ Ου. Μπους για την «ελευθερία» και την επέκταση της Δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο και δεσμεύτηκε ότι η διπλωματία θα είναι στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι που αναρωτιούνται εάν η Δημοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί σε ταραγμένες περιοχές, όπως η Δυτική Οχθη, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτή είναι η αποστολή μας», επισήμανε ανησυχητικά.

Επίσης, η νέα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι προσβλέπει και στη συνεργασία με τους συμμάχους των ΗΠΑ για την επίτευξη του «μεγάλου σκοπού»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ