Κυριακή 30 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Ολοταχώς για την απεργία στις 7 Φλεβάρη

Από την πρόσφατη πικετοφορία των εργαζομένων στην Αθήνα
Από την πρόσφατη πικετοφορία των εργαζομένων στην Αθήνα
Τους χώρους δουλιάς «αλωνίζουν» τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών στην Αθήνα, προκειμένου το μήνυμα της 24ωρης απεργίας, που οργανώνουν τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, να αγκαλιάσει και τον τελευταίο εργαζόμενο. Δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, ως μια πρώτη δυναμική απάντηση, στην απόφαση της κυβέρνησης για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ταυτόχρονα, προωθούν την κοινή δράση και το συντονισμό με τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καλεί τα μέλη της στις 7 του μήνα, μέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, να κλείσουν τα καταστήματά τους. Αύριο, Δευτέρα, τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών οργανώνουν περιοδείες στις επιχειρήσεις κούριερ «ACS» και «SPEEDEX», καθώς και σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν περιλαμβάνει: Την απόρριψη όλων των μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Την κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλων των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου και όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο. Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο το απόγευμα, κλειστά τα καταστήματα. Ενιαίο ωράριο, συνεχές για όλα τα καταστήματα, που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 3 Φλεβάρη, στις 8 το βράδυ, στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα καταστήματα «Λαμπρόπουλοι», «Μαρινόπουλος - Καρφούρ» - DIA, LIDL και ΜΑΚΡΟ. Τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, οι εμποροϋπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισαν στην τελευταία γενική συνέλευση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει σύσκεψη των εργαζομένων την Τετάρτη, 2 Φλεβάρη.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο για το θέμα του ωραρίου και την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών πρωτοβουλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ