Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργασιακό χάος στο υπουργείο Πολιτισμού

Με ανοιχτά όλα τα «μέτωπα» που αφορούν στο προσωπικό του ξεκίνησε τη νέα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού, γεγονός που από μόνο του αρκεί για να προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητά του να διαχειριστεί, έστω, με στοιχειώδη επάρκεια τις σημαντικές αρμοδιότητές του.

Οπως προκύπτει από το Σωματείο των Εκτάκτων του ΥΠΠΟ και από συνδικαλιστές του χώρου, το εργασιακό «τοπίο» του υπουργείου, δηλαδή... της «πρώτης προτεραιότητας» της κυβέρνησης, έχει ως εξής: Εκατοντάδες συμβασιούχοι εξακολουθούν να μην εργάζονται γιατί καθυστερεί η έγκριση των σχετικών κονδυλίων για την επαναπρόσληψή τους. Ακόμη όμως και οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν δεν ξεπερνούν σε διάρκεια τους τρεις μήνες.

Τουλάχιστον 500 συμβασιούχοι εργάζονται με βάση προσωρινές δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα), αφού, ως γνωστόν, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ κυνηγάει τους εργαζόμενους στο υπουργείο ακόμη και στα δικαστήρια! Επιπλέον, «σιγή ιχθύος» υπάρχει για το θέμα των μονιμοποιήσεων μέσω του «περίφημου» ΠΔ - κοροϊδία. Δε φτάνει που τα υπηρεσιακά συμβούλια καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία των κρίσεων, εκκρεμούν ακόμη περιπτώσεις συμβασιούχων προς εξέταση. Από τα ανεπίσημα στοιχεία πάντως επιβεβαιώνεται πως η πλειοψηφία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ μένει εκτός ΠΔ. Ακόμη όμως και η υπάρχουσα κατάσταση ονομάτων που εμπίπτουν στο ΠΔ δε δίνεται στο σωματείο, παρά την επίσημη αίτηση του τελευταίου από τις 11/1.

«Παράλληλα», προσθέτει το σωματείο, «αυξάνεται και η πίεση προς τους εργαζόμενους με κάθε μορφής μέτρα (εντατικοποίηση της εργασίας, απογευματινές βάρδιες με πρόσχημα την έλλειψη χώρου, προσπάθεια να τεθούν εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων από τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ