Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κάτω από τα... φώτα

Σκηνή από την ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Η κυρία εξαφανίζεται»
Σκηνή από την ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Η κυρία εξαφανίζεται»
Μια από τις πρώιμες ταινίες μυστηρίου, του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ είναι η ταινία «Η κυρία εξαφανίζεται», που θα προβληθεί απόψε από το κανάλι «Βουλή - Τηλεόραση», στις 22.30.

Σ' ένα τρένο που διασχίζει τα Βαλκάνια, μια νεαρή Αγγλίδα συνδέεται φιλικά με μια γηραιά κυρία, που, λίγο μετά, εξαφανίζεται. Στην πραγματικότητα, το τρένο είναι γεμάτο από κατασκόπους και η γηραιά κυρία ήταν Βρετανός κατάσκοπος. Κανείς δε θέλει να πιστέψει την απαγωγή της γηραιάς κυρίας, εκτός από ένα νεαρό. Χτυπούν το τρένο. Η κυρία επανεμφανίζεται και, λίγο μετά, όλοι ξαναβρίσκονται στο Λονδίνο, όπου αποκαλύπτεται το μυστικό της γηραιάς κυρίας: Κάποιες μουσικές νότες. Η ταινία βρίσκεται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ξετυλίγοντας ένα όνειρο που δεν είναι γαλήνιο, ούτε εφιαλτικό, αφού τα μυστικά γίνονται... μουσικά φολκλορικά κομμάτια. Εξοχες ερμηνείες από τους Μάργκαρετ Λόκγουντ και Μάικλ Ρεντγκρέιβ.

-- Από την ΕΤ-3 θα μεταδοθεί η ρομαντική κωμωδία «Sugar Baby», σε σενάριο και σκηνοθεσία Πέρσι Αντλον.

Σε μια μεγαλούπολη ζει η τριανταοχτάχρονη μοναχική Μαριάν, υπάλληλος νεκροτομείου. Μην έχοντας φίλους και ασχολίες, επιδίδεται με βουλιμία στην κατανάλωση γλυκών, με αποτέλεσμα να γίνει ευτραφής. Η ζωή της αποκτά ενδιαφέρον όταν βλέπει ένα νεαρό ωραίο οδηγό του μετρό, ο οποίος γίνεται το ερωτικό της αντικείμενο, παρόλο που είναι παντρεμένος. Σε μικρό χρονικό διάστημα ψάχνει και γνωρίζει τα πάντα γι' αυτόν και τελικά καταφέρνει να έρθει σε επαφή μαζί του την εποχή που η σύζυγός του λείπει από την πόλη. Πρωταγωνιστούν: Μαριάν Σόγκεμπρεχτ, Εϊσι Γκαλπ, Γουίλ Σπίντλερ, Τόνι Μπέργκερ (ΕΤ-3, 22.00).

-- Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ θα μεταδοθεί η εξωτική περιπέτεια «Η παραλία», σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αλεξ Γκάρλαντ, η «Παραλία» παρουσιάζει την περιπέτεια του νεαρού Ρίτσαρντ, ο οποίος ταξιδεύει από την Αμερική στην Ταϊλάνδη αναζητώντας έντονες συγκινήσεις. Ενας ένοικος του ξενοδοχείου που διαμένει στην Μπανγκόγκ, λίγο πριν αυτοκτονήσει, αφήνει στον Ρίτσαρντ ένα χάρτη που οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο. Παρέα με ένα ζευγάρι Γάλλων, ο Ρίτσαρντ ταξιδεύει ως εκεί. Φτάνοντας ανακαλύπτουν ότι κατοικείται από μια ομάδα ανθρώπων. Οι τρεις νέοι πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες τους. Νεανική ταινία, που συνδυάζει το συναίσθημα με την περιπέτεια. Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βιρζινί Λεντογιέν, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Τίλντα Σουίντον (ΑΝΤΕΝΝΑ, 23.00).

-- Από το MEGA θα παρακολουθήσουμε το γαλλικό δράμα «Κάτω από τα φώτα της πλατείας», σε σκηνοθεσία Νικόλ Γκαρσία.

Ο θάνατος του Βενσάν Μαλιβέρ, ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου της αριστοκρατικής πλατείας Βαντόμ, βρίσκει τη γυναίκα του Μαριάν σε μια στροφή της ζωής της. Κάποτε, η Μαριάν ήταν μια φιλόδοξη επιχειρηματίας, αγαπούσε τον άντρα της, που την πρόδωσε. Σήμερα, ζει μέσα στο αλκοόλ. Κάποια μέρα βρίσκει εφτά διαμάντια, που είχε κρύψει ο σύζυγός της. Μπροστά στην εκθαμβωτική ομορφιά τους, τα παλιά πάθη ξυπνούν μέσα της σιγά σιγά... Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Σενιέ, Ζαν Πιερ Μπακρί, Ζακ Ντουτρόν, Μπερνάρ Φρεσόν, Φρανσουά Μπερλεάν (MEGA, 01.30).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπερα του Μότσαρτ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (2018-04-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-01-11 00:00:00.0)
Αξιόλογες θεατρικές πρεμιέρες (2008-11-15 00:00:00.0)
Μεταμεσονύχτιες προβολές (2003-03-01 00:00:00.0)
Ταξίδι στα βουνά του φεγγαριού (2002-04-13 00:00:00.0)
Νυχτερινό ανθρωποκυνηγητό (2000-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ