Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Προκλητική κυβερνητική αδιαφορία!

Τερματισμό της κατάφωρης κυβερνητικής αδιαφορίας και άμεση οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, ώστε, επιτέλους, να αποκατασταθούν, όχι μόνο οι δεκάδες ζημιές που πρόσφατα προκάλεσε η κακοκαιρία σε δήμους του Πηλίου, αλλά και όσες ζημιές εκκρεμούν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια! Τα παραπάνω ζητούν με τρεις Ερωτήσεις που καταθέτουν στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

«Οι πληγές που άφησαν, στα χωριά του Πηλίου, οι θεομηνίες των δύο τελευταίων χρόνων και οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, δημιουργούν έντονα προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και στις παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων και στην τουριστική αξιοποίηση των φυσικών δυνατοτήτων», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Την κατάσταση μάλιστα έχει επιδεινώσει η φετινή κακοκαιρία, πολλαπλασιάζοντας τα πολύμορφα προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής.

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο αγροτικό, το επαρχιακό, ακόμα και το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Δήμο Αφετών Πηλίου, όπου σημειώθηκε καθίζηση και διολίσθηση σε μια έκταση στο κέντρο του χωριού Αφέτης μαζί με ένα κομμάτι δρόμου, χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί, ακόμα κι αν έχουν ήδη περάσει δυο χρόνια. Ανάλογα προβλήματα από καθιζήσεις, λόγω βροχόπτωσης, δημιουργούν έντονα προβλήματα στο Δήμο Σηπιάδος, ειδικότερα στο δρόμο Λαύκο - Μηλίνα, στην περιοχή Καρδαμάτα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Προμηρίου και σε άλλα σημεία.

Η απουσία των απαραίτητων έργων δεν παρατείνει απλά την ταλαιπωρία των κατοίκων. Αφήνει τις εν λόγω περιοχές εντελώς ανοχύρωτες σε νέα πλήγματα, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις μετά τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, τα μπαζωμένα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αργαλαστής «είναι μια επιπρόσθετη αιτία να υπάρξουν νέες πλημμύρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα πλημμύρισαν πολλά σπίτια». Ακόμα και τα χρήματα που έδωσε ο Δήμος Σηπιάδος για να πραγματοποιηθούν εργασίες εκχιονισμού πριν από δύο χρόνια, ποτέ δεν τα πήρε από την πολιτεία.

Ρωτούν, λοιπόν, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ: Γιατί η κυβέρνηση δεν πρόσφερε την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν για να γίνουν επισκευές. Οπως και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση παλιών και πρόσφατων ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ