Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Το Μέγαρο τους έκλεισε την... πόρτα

Για μια εκδήλωση ζήτησε προκαταβολή 16.600 ευρώ συν 18% ΦΠΑ

Τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο αντιμετώπισης από τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής εκφράζει ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, εκπροσωπώντας τα πλέον αντιπροσωπευτικά Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία της Αθήνας (Ενωση Ζακυνθίων «Ο Αγ. Διονύσιος», Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακήσιων Σωματείων, Ενωση Απανταχού Ιθακησίων, Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Σωματείων, Ενωση Απανταχού Παξιών, Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής).

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, ζητήθηκε από το Μέγαρο να τους παραχωρηθεί στις 22/5/2005 μια αίθουσα δωρεάν για να γιορτάσουν τα 141 χρόνια από την ενσωμάτωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο. Στην επιστολή είχε καταστεί σαφές ότι «τα σωματεία μας συντηρούνται από το μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών τους, χωρίς καμιά δυστυχώς χρηματική επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού ή από αλλού...».

Οι αρμόδιοι του Μεγάρου ζήτησαν να προκαταβάλουν 16.600,00 ευρώ + 18% ΦΠΑ, για την παραχώρηση αίθουσας.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, «το ποσόν αυτό αντιστοιχεί με διετή προϋπολογισμό όλων των σωματείων, οπότε με οργή και αγανάκτηση το απορρίψαμε. Οσες φορές το ζητήσαμε βρήκαμε πόρτες κλειστές. Πιστέψαμε όμως, αφελώς, ότι δικαιούμεθα να χρησιμοποιήσουμε μια αίθουσα δωρεάν για την Εθνική μας επέτειο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ