Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο περιθώριο των... κονσέρτων

Ο Ι. Μπέργκμαν σκηνοθετεί τη «Φθινοπωρινή σονάτα»
Ο Ι. Μπέργκμαν σκηνοθετεί τη «Φθινοπωρινή σονάτα»
Στο πρόβλημα της ανθρώπινης επικοινωνίας, όπως αυτή εντοπίζεται στις σχέσεις των γονέων και των παιδιών, αναφέρεται στην ταινία του «Φθινοπωρινή σονάτα» ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν, που θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η «Βουλή - Τηλεόραση».

Η μητέρα είναι μια διάσημη πιανίστα, μια δυναμική και εγωίστρια γυναίκα, που ασχολείται με τις δύο κόρες της μόνο στο περιθώριο των κοντσέρτων. Η μία κόρη της, παντρεμένη μ' έναν παπά, είναι ευαίσθητη, αλλά έχει μεγαλώσει κάτω από τη σκιά της μητέρας της, με αποτέλεσμα να είναι ένα άβουλο πλάσμα δίχως προσωπικότητα. Η άλλη κόρη είναι ανάπηρη. Στο πρεσβυτέριο θα εξελιχθεί ένα δράμα κεκλεισμένων των θυρών. Η μεγάλη κόρη θα καλέσει τη μητέρα της στο πρεσβυτέριο του άνδρα της και θα φέρει από το άσυλο και την ανάπηρη αδελφή της. Μέσα από αυτό το δράμα και κάτω από τους ήχους του Σοπέν η επίκληση της κόρης για φιλία με τη μητέρα της φαίνεται ότι θα έχει αποτέλεσμα. Εξαιρετικές ερμηνείες από την Ινγκριντ Μπέργκμαν και την Λιβ Ούλμαν.

«Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία», σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ.

Ο Τσαρλς, ένας έξυπνος, ευπαρουσίαστος άνδρας 32 χρονών, είχε κατά το παρελθόν πολλές φιλενάδες, τις οποίες αν και αγάπησε, δεν παντρεύτηκε καμία. Παγιδευμένος από την αγγλική νοοτροπία, που εμποδίζει τους ανθρώπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, επιμένει στην εργένικη ζωή. Ωσπου, μια μέρα, σε ένα γάμο, αντικρίζει για πρώτη φορά την Αμερικανίδα Κάρι - την πιο ασυνήθιστη και συναρπαστική γυναίκα που είχε γνωρίσει ως τότε. Και αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του για χάρη της... Πρωταγωνιστούν: Χιου Γκραντ, Αντι Μακ Ντάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζέιμς Φλιτ, Ρόουαν Ατκινσον, Σάιμον Κάλοου, Τζον Χάνα, Ντέιβιντ Μπάουερ κ.ά. (NET, 23.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ