Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Σύμβαση της «ντροπής»

Σύμβαση της «ντροπής» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου τη νέα διετή ΕΓΣΣΕ, που συμφώνησε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η ΕΓΣΣΕ 2000 έκλεισε με νικητές τους βιομήχανους, την κυβέρνηση, την ΟΝΕ και χαμένους τους εργατοϋπαλλήλους. Σε ένα σικέ παιχνίδι, οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, συνεπικουρούμενοι από την "Αυτόνομη Παρέμβαση", καθόρισαν από κοινού το κατώτερο ημερομίσθιο, αφαιρούμενων των κρατήσεων, στις 5.350 δρχ.

Με τη συμφωνία αυτή που έχει πιλοτική σημασία για όλες τις συμβάσεις, οι εργοδότες όχι μόνο διατηρούν τα υπερκέρδη και τα προνόμιά τους, αλλά προσθέτουν και άλλη κλεμμένη υπεραξία από τον ιδρώτα των μισθωτών. Ετσι, η πολιτική που εκφράζεται με το γνωστό "οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" θριάμβευσε.

Καλούμε τις κλαδικές Ομοσπονδίες, που υπογράφουν συμβάσεις, να συντονίσουν αγωνιστικά τη δράση τους, για να ξεπεράσουν την τρικλοποδιά που τους έβαλε η ΓΣΕΕ με το κλείσιμο τέτοιας συμφωνίας. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν τη ΓΣΕΕ, την κυβέρνηση και τους βιομήχανους.

Υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως κέρδη υπάρχουν. Τα αφεντικά στη χώρα μας το 1999 αναδείχτηκαν πρώτοι στην Ευρώπη σε αύξηση κερδών και δεύτεροι στον κόσμο ολόκληρο! Τα στοιχεία αυτά δείχνουν και το μέγεθος του "εγκλήματος" που συντελέστηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ