Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η σκόνη που πέφτει»

Σοφοκλής Πέππας - Γιώργος Αρμένης
Σοφοκλής Πέππας - Γιώργος Αρμένης
Στις αίθουσες «Απόλλων» και «Τριανόν» προβάλλεται η ταινία «Η σκόνη που πέφτει» του Τάσου Ψαρρά. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μόντρεαλ. Βραβείο ερμηνείας Α΄ Ανδρικού Ρόλου στον Σοφοκλή Πέππα, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Καΐρου.

Ο Χρόνης, ένας τυπικά επιτυχημένος πενηνταπεντάρης δημοσιογράφος, ζει στην Αθήνα μια συμβατική οικογενειακή ζωή. Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί στον εμφύλιο, αγωνιζόμενος στις τάξεις του εθνικού στρατού. Ωσπου μια μέρα βλέπει τυχαία σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση τον πατέρα του να μάχεται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό αναστατώνει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή της οικογένειάς του. Ο Χρόνης ξεκινά μια έρευνα για να αναζητήσει στοιχεία για τον πατέρα του.

Παίζουν: Σοφοκλής Πέππας, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Αρμένης, Μαρίκα Τζιραλίδου, Θόδωρος Μπογιατζής, Κάτια Γέρου κ.ά.

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Τάσος Ψαρράς. Μουσική: Γιάννης Σπυρόπουλος - Bach. Τραγούδια ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Μαζί προβάλλονται και οι μικρού μήκους: «Το εκκρεμές» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στον «Απόλλωνα» και «Ο Ντίνος ο θυρωρός» της Κατερίνας Βυσσούλη στο «Τριανόν».

Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων δημιουργικής παρουσίας του Τάσου Ψαρρά στην ελληνική κινηματογραφία, παρουσιάζονται σε απογευματινή προβολή, δύο από τις επιτυχημένες ταινίες του το «Εργοστάσιο» και «Καραβάν σαράι» εναλλακτικά (ανάλογα με την αίθουσα που θα επιλέξουν) και με το ίδιο εισιτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ