Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Τσαβδαρίδης Ηρακλής

Καθοριστική είναι η συμβολή των κομμουνιστών στη δράση του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος των λαών, όπως αυτό εκφράζεται, μεταξύ άλλων, μέσα από τις ιστορικά διαμορφωμένες δομές του, την ΠΟΔΝ, το ΠΣΕ και άλλες οργανώσεις. Το κράτημα στη ζωή, η ανασυγκρότηση και, κυρίως, η μάχη για τον αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και χαρακτήρα αυτών των οργανώσεων, στη δεκαετία του '90, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο ρόλος των ριζοσπαστικών και συνεπών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, άρα πρώτα απ' όλα των κομμουνιστών, έδωσε έμπρακτη απάντηση και από τη σκοπιά του κινήματος στη θεωρία περί τέλους της Ιστορίας και της υποταγής στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Κράτησε, ταυτόχρονα, ζωντανά τα οράματα του σοσιαλισμού, σε μια εποχή φθοράς τους και κυριαρχίας των ιδεολογημάτων περί παντοκρατορίας του καπιταλισμού.

Χωρίς να υποτιμούμε τις πάσης φύσεως δυσκολίες, χρειάζεται να επιμείνουμε και να εντείνουμε τη δουλιά μας για συσπείρωση κινημάτων, που μάχονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, τους προληπτικούς πολέμους και την κατοχή, το λεγόμενο ευρωσύνταγμα, τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟικές βάσεις. Στα πλαίσια αυτά, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης με τους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Ιδιαίτερα φέτος δεν πρέπει να μας διαφύγει, με αφορμή τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η προσπάθεια ωμής παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας των λαών, της μεγάλης συμβολής της Σοβιετικής Ενωσης και των λαών που αντιστάθηκαν και νίκησαν.

Το ανεβασμένο κύρος, που έχει το ελληνικό κίνημα ειρήνης και η ΕΕΔΥΕ στο εξωτερικό, οφείλεται πρώτα απ' όλα στη δράση τους στην Ελλάδα, στη συνέπεια και επιμονή στην αντιιμπεριαλιστική γραμμή συσπείρωσης και πάλης και στη διεθνιστική αλληλεγγύη που προσπαθούμε να εκφράζουμε έμπρακτα. Αυτή είναι και η καλύτερη συμβολή στην οικοδόμηση του ΑΑΔΜ.

Μπορούμε να πετύχουμε κάθε φορά μεγαλύτερους στόχους, αν ανεβάσουμε την απαιτητικότητά μας. Μπορούμε σε όλους τους τομείς δουλιάς και πάλης να συμβάλουμε στο ωρίμασμα και των υποκειμενικών συνθηκών για το άνοιγμα του δρόμου προς τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ