Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιβεβαίωση της επέκτασης της κατοχής

ΝΙΚΑΙΑ και ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με τη φράση «είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει τώρα σε περαιτέρω επέκταση της (αποστολής της) ISAF στο Δυτικό Αφγανιστάν», ξεκίνησε η χτεσινή ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Σέφερ, η οποία «επαναβεβαιώνει» το σχέδιο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να επεκτείνει την κατοχή, που αποτέλεσε αφορμή έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών τριβών τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Κατά την ανακοίνωση του Σέφερ, αλλά και σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τρεις χώρες που «πρόσφεραν το αναγκαίο προσωπικό» για την προς δυσμάς επέκταση της κατοχής είναι η Ισπανία, η Ιταλία κι η Λιθουανία.

Η «επέκταση» αναλύεται σε 4 νέες πολιτικοστρατιωτικές «Ομάδες Ανοικοδόμησης Επαρχιών» (PRT), και αριθμητικά σε 900 οπλίτες, 500 νεοαφιχθέντες και 400 που θα διατεθούν από τις δυνάμεις που σταθμεύουν στην Καμπούλ.

Οι επαρχίες όπου θα εγκαθιδρυθούν νέες PRT είναι η Γκορ και η Μπαγκντίς, ενώ, στην ευθύνη της ISAF θα περάσουν δύο PRT των ΗΠΑ, σε Χεράτ και Φάραχ. Ο Σέφερ δήλωσε ενθουσιωδώς ότι ελπίζει «οι αρβύλες να πατήσουν στο έδαφος το συντομότερο δυνατόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ