Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αλλεπάλληλες αναβολές

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν, χτες το μεσημέρι, τους δρόμους της πόλης της Γάζας για να υποδεχτούν τα λείψανα 15 Παλαιστινίων μαχητών που παραδόθηκαν στις παλαιστινιακές αρχές από το Ισραήλ. Οι «15» είχαν σκοτωθεί το 2004 σε συγκρούσεις και επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσα στο πλήθος και πολλοί ένοπλοι μαχητές όλων σχεδόν των παλαιστινιακών οργανώσεων. Η χτεσινή παράδοση των «15» χαρακτηρίστηκε προπομπός της απελευθέρωσης, εντός των επομένων 24ωρων, των πρώτων 500 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι εξαιτίας «διαφωνιών της τελευταίας στιγμής σχετικά με τις θέσεις των ισραηλινών οδοφραγμάτων», αναβλήθηκε η παράδοση του ελέγχου της πόλης της Ιεριχούς από τον ισραηλινό στρατό στις παλαιστινιακές δυνάμεις. Δεν έγινε γνωστό πότε θα επανεξεταστεί το θέμα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το ζήτημα να λυθεί και εντός των επομένων ωρών.

Τέλος, χτες, στη Χεβρώνα, ένας Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, επειδή, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, επιτέθηκε με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», εκτιμούσε ότι ο Αριέλ Σαρόν μιλά πλέον «διαφορετική γλώσσα» και ότι υπάρχει «εταίρος για διάλογο», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι έχει αρχίσει μια «νέα εποχή» για την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ