Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ»
Ευκαιρία το ξεπούλημα!

Δεδομένη η εμμονή της κυβέρνησης για την εκχώρηση της επιχείρησης σε ιδιώτες

Στο ίδιο κινδυνολογικό μοτίβο ότι το επικείμενο ξεπούλημα «είναι η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής"», κινήθηκε και χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου χτες το πρωί ο Μ. Λιάπης, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» που υπάρχει για την επιτυχή έκβαση του πρώτου - νεοδημοκρατικού εγχειρήματος ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου, για να προσθέσει: «Είναι η τελευταία ευκαιρία για την "Ολυμπιακή". Και ελπίζουμε σε αυτό το δυσμενές διεθνές περιβάλλον για τις αερομεταφορές, να εξευρεθεί φερέγγυος αγοραστής για να διασωθεί η ΟΑ». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν λέγοντας «τελευταία ευκαιρία» εννοεί ότι η εταιρία θα κλείσει ή θα ξεπουληθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αγοραστής, ο Μ. Λιάπης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι δυνατό να εξευρεθεί ένας φερέγγυος αγοραστής», προσθέτοντας ότι «αυτό το πιστεύω και από τις προσφορές που έχουν κατατεθεί».

Εχει αξία να επισημανθεί ότι - σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα - οι περισσότερες από τις επτά εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΟΑ και των κερδοφόρων δραστηριοτήτων (επίγεια εξυπηρέτηση, Τεχνική Βάση, εμπορεύματα κ.ά.), συμμετείχαν και στους τέσσερις προηγούμενους διαγωνισμούς, που διενεργήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το νεοδημοκρατικό ξεπούλημα της ΟΑ έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση και μέσα σε ενάμιση μήνα θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ