Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΣΕΒΙΛΗ 1-0
Μικρό προβάδισμα

«Κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Εχουμε ένα ημίχρονο ακόμα». Τα λόγια αυτά ανήκουν στο πρόσωπο του χτεσινού αγώνα, Λουκά Βίντρα, παίχτη του ΠΑΟ, ο οποίος, με το εξαίσιο γκολ που πέτυχε, έδωσε στην ομάδα του ένα υπολογίσιμο προβάδισμα. Βέβαια, το εισιτήριο της πρόκρισης μένει να σφραγιστεί στη δύσκολη έδρα των Ισπανών...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι από την αρχή, με καλό ποδόσφαιρο. Απέναντι στην αργή άμυνα των Ισπανών είχαν σαφή υπεροχή, αλλά κακές τελικές επιλογές δεν επέτρεψαν κάποιο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο, παρά τις 3-4 ευκαιρίες. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Η Σεβίλη βελτιώθηκε και ο Παναθηναϊκός «κάθισε».

Τους Ισπανούς βοήθησε η είσοδος του Σάλες, ενώ τους «τριφυλλοφόρους» μάλλον επηρέασαν αρνητικά κυρίως δύο γεγονότα. Αφ' ενός ο τραυματισμός του Γκούμα και αφ' ετέρου η κούραση του Γκονζάλες. Το πρεσάρισμα των φιλοξενουμένων απέδωσε πιο καλά, αφού το «πράσινο» κέντρο δεν έβγαζε μπαλιές που θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις για θετική εξέλιξη. Η αναμέτρηση έγινε πιο αμφίρροπη και οι Σεβιλιάνοι, έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους. Τελικά η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε στο 75' από παλικαρίσια προσπάθεια του Βίντρα. «Εκλεψε» την μπάλα, έξω από την περιοχή, και μ' ένα δυνατό, ευθύβολο σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Εστέμπαν.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βίντρα, Μινχ, Κώτσιος, Γκούμας (56' Αντριτς), Μορίς, Μπασινάς, Γκονζάλες, Σκάτσελ (51' Κωνσταντινίδης), Γκέκας, Κωνσταντίνου (87' Μάριτς). Σεβίλη: Εστέμπαν, Νταβίντ, Ντ. Αλβες, Μακουκούλα (62' Αντονίτο), Ρενάτο, Αντριάνο, Μαρτί, Οσιο, Λόπες (46' Σάλες), Αλφάρο, Μπαπτίστα.

  • Οι παίχτες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού τους, Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός συμφώνησε, για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2006, με την ΠΑΕ και παρουσιάζεται σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ