Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αρχίζουν τα μαθήματα, συνεχίζουν τα προβλήματα

«Ανοίγουν» από σήμερα τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας, όπου τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου δεν είχαν ξεκινήσει, καθώς δεν είχαν τις απαραίτητες πιστώσεις για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν διδακτικές ανάγκες. Η κυβέρνηση αντί για ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης των ιδρυμάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό, απαντάει με «μπαλώματα», ενώ οι Σύγκλητοι των ιδρυμάτων «βολεύονται» με τις προσωρινές αυτές λύσεις, γνωρίζοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα και οι ελλείψεις παραμένουν.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν είχε ξεκινήσει μέχρι χτες τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, καθώς περίμενε έκτακτα κονδύλια από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλύψει τρέχοντα έξοδά του και να πληρώσει τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς του υπαλλήλους. Χτες, και αφού έλαβε τις πιστώσεις που θα φτάσουν μόλις για δυο εξάμηνα, η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά από σήμερα.

«Με αυτή τη λογική της διαχείρισης, το Πανεπιστήμιο τίθεται σε ομηρία, οι πιστώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν και πάλι θα είμαστε στην ίδια κατάσταση», δήλωσαν οι φοιτητές που πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Οι φοιτητές απαίτησαν να ενταχθούν όλες οι ανάγκες του ιδρύματος στον τακτικό προϋπολογισμό και να χρηματοδοτούνται από αυτόν με τακτικό κονδύλι κι ενώ πολλοί πανεπιστημιακοί συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να δημιουργείται κάθε τρεις και λίγο πρόβλημα και να λύνεται με έκτακτες επιχορηγήσεις, η Σύγκλητος αρκέστηκε να στείλει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας, που απλά θα ζητάει να έρχονται έγκαιρα οι πιστώσεις.

Αντίστοιχα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξέλαβε ως «κίνηση καλής θέλησης» από την κυβέρνηση την έγκριση πιστώσεων για 25 έκτακτους εκπαιδευτικούς και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ίδρυμα, αλλά όπως φαίνεται θα συνεχίσουν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες κι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ