Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ακαδημαϊκός ο Σπ. Ευαγγελάτος

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη προχτές ο Σπύρος Ευαγγελάτος στην έδρα «Επιστήμη του Θεάτρου: Ιστορία, Φιλολογία, Θεωρία».

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα (20/10/1940). Γιος του σπουδαίου συνθέτη και αρχιμουσικού Αντίοχου Ευαγγελάτου, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Θεατρολογία). Ηδη πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1961) άρχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1989 εξελέγη παμψηφεί αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 εξελέγη παμψηφεί καθηγητής του τότε νεοσύστατου τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ίδρυση του οποίου είχε αποφασιστικά συμβάλει.

Το 1975 ίδρυσε το Αμφι-Θέατρο, το οποίο επί 29 χρόνια συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία του με έμφαση σε τρεις τομείς: το αρχαίο δράμα, το παλαιό και ως επί το πλείστον άγνωστο νεοελληνικό θέατρο και το διεθνές δραματολόγιο (κλασικό, νεοκλασικό και σύγχρονο). Διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ και της ΕΛΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ