Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ 1-0
Εφυγε αξιοπρεπώς

Μ' αξιοπρέπεια αποκλείστηκε η ΑΕΚ. Το τελικό 1 - 0 με τη Μονακό σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στο «Λουί Ντε». Οι «κιτρινόμαυροι» για περίπου μισή ώρα έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι.

Με σωστή αμυντική τακτική, σχεδόν υποδειγματική κυκλοφορία και επιθέσεις από τα πλάγια, ανάγκασαν τους γηπεδούχους αφ' ενός να μην απειλήσουν, αφ' ετέρου να «κλειστούν». Ετσι Μπιέκοβιτς, Δέλλας, Νικολαΐδης έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες. Ως το 32' όπου μια στιγμιαία αδράνεια έφερε τα... πάνω - κάτω. Από σέντρα του Λεονάρντ ο Σιμόνε βρέθηκε μόνος και με κεφαλιά έκανε το 1 - 0.

Αν και περίπου ως το 65' οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν τον αγώνα, ο επηρεασμός τους ήταν φανερός. Αλλωστε οι Μονεγάσκοι απέκτησαν επιπλέον άνεση ν' αγωνιστούν έξυπνα και όσο χρειαζόταν για να μην κινδυνεύσουν. Πάντως στο 64' καρδιοχτύπησαν, μόνο όμως, για λίγο. Ο Νικολαΐδης πέτυχε το γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Παρά λοιπόν τον αποκλεισμό, όλοι μπορούν να είναι ικανοποιημένοι τουλάχιστον από την προσπάθειά τους. Εκτός από τον Τσίριτς που για μια ακόμα φορά ήταν προκλητικά «ωσεί παρών». Από την αρχή... κρύφτηκε και δεν προσέφερε τίποτα...

ΜΟΝΑΚΟ: Μπαρτέζ (27' Σιλβά), Σανιόλ, Λεονάρντ (49' Ριζέ), Μαρκέζ, Κριστανβάλ (63' Τομάζο), Τζετού, Λαμουσί, Ντα Κόστα, Γκαγιάρδο, Τρεζεγκέ, Σιμόνε.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Καψής, Γκρέταρσον (59' Σαβέφσκι), Κασάπης, Μάρκος, Ζήκος (75' Κωνσταντινίδης), Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ