Κυριακή 12 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τροχοί
Και νέο ρεκόρ πωλήσεων το Νοέμβρη

Στις 244.889 πωλήσεις ανέβασε ο Νοέμβρης το σύνολο του εντεκάμηνου και φυσικά πρόκειται για νέο ρεκόρ. Ο ενδέκατος μήνας - αν και χειμωνιάτικος - αποδείχτηκε ζεστός με 23.886 μονάδες και βοήθησε τους εκτιμητές να καταλήξουν ότι το πιθανότερο κλείσιμο θα είναι περίπου στις 265.000 πωλήσεις

Η Toyota κράτησε ψηλά τη σημαία του πρωταθλητή και προτιμήθηκε από 2.731 αγοραστές που αποτέλεσαν το 11,4% του συνόλου. Ετσι έφθασε στις 25.985 μονάδες και σε ποσοστό 10,6% και φυσικά είναι πρώτη στη λίστα.

Η Opel ακολούθησε με 2.234 και ποσοστό 9,4%, που της εξασφαλίζει το αργυρό μετάλλιο της χρονιάς, αφού η απόσταση που έχει από τη Hiundai, που ακολουθεί, χάρη στο εκπληκτικό ντεμαράζ λόγω Accent, δεν μπορεί να καλυφθεί.

η Peugeot πέρασε στην αντεπίθεση το Νοέμβρη και με 1.619 πωλήσεις κατέκτησε ποσοστό 6,8%. Την εξάδα του μήνα συμπληρώνουν Volkswagen και Nissan με 1.360 και 1.352 πωλήσεις και ποσοστό 5,7%. Η Fiat υποχώρησε ελαφρά στο 5,3%, αλλά διατηρεί την πέμπτη θέση στην ετήσια κατάταξη.

Πρωταθλητές στην αύξηση του ποσοστού τους είναι κατά σειρά η Daewoo με 158,4%, η KIA με 133,2% και η Opel με 107,1%. Σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις έχει πραγματοποιήσει και η Volkswagen με αύξηση της τάξης του 97,6%.

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα ανά κατηγορία, το Νοέμβρη ήταν: Στα μικρά το Fiat Seicento με 419 αγοραστές που είναι μακράν πρώτο και στο σύνολο του εντεκάμηνου. Στην κατηγορία Β το Toyota Yaris προτιμήθηκε από 1.477 αγοραστές, ενώ το SAXO -που κατέχει τα πρωτεία της χρονιάς - αγοράστηκε από 1.175.

Το αστέρι της δημοφιλέστερης κατηγορίας C, είναι το Astra έχοντας άξιο αντίπαλο το Hiundai Accent που αποτελεί το φαβορί της επόμενης χρονιάς. Το Toyota Avensis κυριαρχεί και μάλιστα αδιατάρακτα στη μεσαία κατηγορία, έχοντας μόνον το Primera να πλησιάζει, αλλά όχι σε απόσταση βολής.

Οι μεγάλες κατηγορίες αποτελούν παιχνίδι για έναν παίκτη, τη Mercedes, η οποία τελικά μάλλον θα πάρει την πρωτιά και στα πολυμορφικά, αφού το Opel Zafira και το Renault Megane Scenic δεν προλαβαίνουν να το προσπεράσουν στο σύνολο, παρότι έχουν σχεδόν μονοπωλήσει την κατηγορία το Νοέμβρη.

Το Megane βασιλεύει στα cabrio, ενώ το «παλεύει» με το HIUNDAI στα coupe. Στα 4X4, η κατηγορία στα εκτός δρόμου μάλλον θα πρέπει να μετονομαστεί σε SUZUKI, αφού το 75% των αγοραστών προτιμούν τα Jimny, Samurai και Vitara. Στα ανοιχτά σπορ το Mazda MX-5 «βασιλεύει» ανενόχλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ