Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ KKE
ΟΧΙ σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Πνύκα

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της κατασκευής υποσταθμού της ΔΕΗ μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών του Λιάνας Κανέλλη και Αντώνη Σκυλλάκου προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Στην Ερώτηση σημειώνεται πως η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει στις χωματουργικές εργασίες επί της οδού Αιγινήτου 30 και Φιγαλείας, αδιαφορώντας για τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και για τους κατοίκους, αφού η εγκατάσταση γίνεται σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων από τα σπίτια. Επιπλέον, δεν έχει καν εκπονηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Πέραν της ΔΕΗ, που φέρει την ευθύνη γιατί προχωρεί στη συγκεκριμένη ενέργεια υποτάσσοντάς τη στη λογική της εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων της, την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση δεδομένου ότι το έργο, όπως δηλώνει η ΔΕΗ, έχει την έγκριση της Α' Εφορείας Αρχαιοτήτων», σημειώνουν οι βουλευτές. Και καταλήγουν ρωτώντας «εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση παύση των έργων κατασκευής του υποσταθμού, σεβόμενη τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ