Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΦΕ
ΕΠΟΝ διδάσκει και διαπαιδαγωγεί

Εκδήλωση για τα 62 χρόνια της ίδρυσης της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Με την ψυχή της νιότης, έτσι όπως ξέρουν οι ΕΠΟΝίτες κι ας άσπρισαν τα μαλλιά τους, γιόρτασαν, την Κυριακή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» οι αγωνιστές και οι φίλοι της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αντίστασης, τα 62 χρόνια της ίδρυσης της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, σε μια εκδήλωση όπου κυριάρχησε το αγωνιστικό πνεύμα και η συναισθηματική φόρτιση. Η αγωνιστική επετειακή εκδήλωση αφιερώθηκε στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, «που τύχη αγαθή συνέπεσε με την 62η επέτειο της ΕΠΟΝ. Του Κόμματος που έδωσε τα πάντα στην Εθνική Αντίσταση και τον αγώνα του του λαού για επιβίωση και λευτεριά» όπως είπε η Ελένη Μωραΐτου, από το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) που οργάνωσε την εκδήλωση, για να προσθέσει: «Να 'ναι πάντα όρθιο, πάντα επαναστατικό, το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, το Κόμμα του λαού και της Επανάστασης. Θα 'μαστε πάντα δίπλα του», βροντοφώναξαν και χειροκρότησαν οι συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας την ιστορική αλήθεια: «Εάν δεν υπήρχε ΚΚΕ, δε θα υπήρχε ΕΑΜ. Κι αν δεν υπήρχε ΟΚΝΕ, δε θα υπήρχε ΕΠΟΝ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλούσιο. Μέσα από τα κείμενα και τα τραγούδια των ΕΠΟΝιτών που πλαισιώνονταν με νέους αγωνιστές και φίλους της ΕΠΟΝ, «πέρασε» όλη η ηρωική δράση: αγωνιστική, πολιτιστική και πολιτική της θρυλικής ΕΠΟΝ. Με το χωνί του ΕΠΟΝίτη να ακούγεται το κάλεσμα: «Προσοχή προσοχή σας μιλάει η ΕΠΟΝ»! Και τον ΕΠΟΝίτη Κώστα Καλυβιώτη που πήρε μέρος στη δεύτερη Συνδιάσκεψη της ΟΚΝΕ και την ιδρυτική της ΕΠΟΝ να προτρέπει τους νεολαίους της ΚΝΕ: «Φροντίστε να μελετήσετε καλά την ιστορία της ΕΠΟΝ για να καταλάβετε πως κατάφερε να αγκαλιάσει όλη τη νεολαία». Και τα αντάρτικα και επονίτικα τραγούδια να ξεσηκώνουν όσους συμμετείχαν. Το... Επονίτικο γλέντι κράτησε αρκετά, με τα τραγούδια της Σ. Βαζούρα και το συγκρότημά της.

Το παρών, εκτός των άλλων, στην εκδήλωση έδωσαν, ο Κώστας Βουλγαρόπουλος εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Γιώργης Μωραΐτης, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ και ο γραμματέας της, αντίστοιχα, Βασίλης Φυτσιλής και Φοίβος Τσέκερης, ο Αλέκος Παπαγεωργίου, επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ, ο Δημ. Πρωτοψάλτης από το ΣΦΕΑ 1967-'74, ο Κώστας Νίτσος και, βεβαίως, ο Νίκος Καραντηνός, πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων και της ΠΕΑΦΕ μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΠΕΑΦΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΣΣΑΘΕΑ Μ. Ξεκομνηνός, εκπρόσωπος του «Ρ», οι Κ. Μαραγκουδάκης και Ν. Μπατιστάτος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ