Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία

Πλήθος Ερωτήσεων του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μια σειρά σχολεία σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, αναδεικνύουν με Ερωτήσεις τους που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

Την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής επίλυσης του κτιριακού προβλήματος των σχολείων στο Ηράκλειο Κρήτης, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, καθώς «πολλά είναι τα σχολεία που κρίνονται ακατάλληλα για την ασφάλεια των παιδιών, ανάμεσά τους το 43ο Δημοτικό Σχολείο και το 54ο Νηπιαγωγείο, που γονείς και δάσκαλοι προχώρησαν σε κατάληψη από τις 14 Φλεβάρη, διεκδικώντας να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου που θα συστεγάζει τα δύο σχολεία». Και συνεχίζεται: «Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες σχολεία στο νομό και όπως φαίνεται θα ενταθούν σε επικίνδυνο βαθμό αν δε δοθεί λύση άμεσα από το υπουργείο. Αν και ήδη υπάρχει δέσμευση της υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος της σχολικής στέγης στο νομό Ηρακλείου, με πιστώσεις ύψους 2.000.000 ευρώ, ωστόσο τα προβλήματα δε θα λυθούν, καθώς τα ήδη υπάρχοντα χρέη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε εργολάβους ανέρχονται στα 1.800.000 ευρώ. Είναι φανερό ότι με αυτές τις πιστώσεις όχι μόνο δε θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα, αλλά ούτε κι εκείνα που έχουν μείνει στη μέση».

Επίσης, Ερώτηση έχει κατατεθεί και για τα προβλήματα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Πλάκα, τα οποία στεγάζονται στις οδούς Ηπίτου και Αδριανού (το κτίριο της οποίας χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος). «Οι εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων των σχολείων, των γονέων και των εκπαιδευτικών έχουν δεχτεί τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την άμεση αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Με ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτη για λειτουργία σχολείων και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζουν και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια Μυτιλήνης στην περιοχή Υφαντηρίων. «Αυτά τα προβλήματα σε συνδυασμό με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έκαναν τα διδακτήρια αυτά ακατάλληλα για χρήση, αφού μπήκαν νερά στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στους χώρους που βρίσκονται οι πίνακες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με φανερό τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος και ηλεκτροπληξίας, όπως τονίζει και σε σχετικό έγγραφό του ο Δήμος Μυτιλήνης», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

  • Αν θα δοθεί το απαιτούμενο ποσό για να γίνει δυνατή η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου που θα συστεγάζει το 43ο Δημοτικό Σχολείο και 54ο Νηπιαγωγείο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Και αν θα εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση για νέα έργα, αγορά νέων οικοπέδων και αντίστοιχων μελετών για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο.
  • Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Πλάκα.
  • Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει και τι ενέργειες θα κάνει ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα των διδακτηρίων των ΤΕΛ Μυτιλήνης στην περιοχή Υφαντηρίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ