Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Οροι για διάλογο με τις ΗΠΑ...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας ζήτησε χτες από την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Ου. Μπους, είτε να απολογηθεί για τον πρόσφατο χαρακτηρισμό της Πιονγιάνγκ σε «θύλακα τυραννίας», να εγκαταλείψει την εχθρική πολιτική της με στόχο την ανατροπή της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, να αποσαφηνίσει πολιτικώς και εμπράκτως την προθυμία της για ειρηνική συνύπαρξη με τη ΛΔ Κορέας, είτε να αναμένει την επανέναρξη των πυραυλικών δοκιμών μεγάλου βεληνεκούς που η ίδια έχει σταματήσει από το 1999.

«Ο διάλογος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη ΛΔ Κορέας έχει μπλοκαριστεί αφότου ο Μπους ανέλαβε την εξουσία το 2001... Ως εκ τούτου, δε βλέπουμε καμία δεσμευτική ισχύ στο μορατόριουμ των πυραυλικών δοκιμών» αναφέρει η ανακοίνωση του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο, παράλληλα, αναφέρεται πως η ΛΔ Κορέας είναι πρόθυμη να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαμερών συνομιλιών για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο υπό την προϋπόθεση πως οι ΗΠΑ «πάρουν μία αξιόπιστη, ειλικρινή στάση και κάνουν κινήσεις για να παράσχουν συνθήκες που να δικαιολογούν την επανέναρξη του διαλόγου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ