Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Σήμερα συνάντηση των Ενώσεων του Τύπου με τον υπουργό Επικρατείας

Απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ. Ετσι, οι Ενώσεις αποφασίζουν 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη και την Πέμπτη στην κρατική ραδιοτηλεόραση, με αίτημα όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ με συμβάσεις έργου να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίσης, συνάντηση των προεδρείων των Ενώσεων του Τύπου με τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο και τη διοίκηση της ΕΡΤ. Επίσης, σήμερα στις 2.30 μμ σε έκτακτη συνέλευση προχωρά το Σωματείο Συμβασιούχων ΕΡΤ ΑΕ, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 3 μμ, συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι.

Το πάγωμα κάθε διαδικασίας που αφορά, είτε οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ και τα Πρακτορεία Ειδήσεων, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο, αλλά και από τις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, μετά το θέμα που προέκυψε με τους συμβασιούχους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Τους ζητά επίσης, να προχωρήσει επιτέλους η αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης όλων των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Καλεί δε, την κυβέρνηση και τις διοικήσεις της ΕΡΤ, του ΑΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και προειδοποιεί ότι δε θα ανεχθεί τον εμπαιγμό σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου όλης της χώρας. Να αναλάβουν επίσης, τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στον κλάδο και τη συνδικαλιστική του ηγεσία.

Επίσης, ο συνδυασμός «Αντίσταση - Αλλαγή/ΕΡΤ» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι οι «αρμόδιοι συνδικαλιστικοί και διοικητικοί παράγοντες» βόλεψαν συγγενείς και ημετέρους, ενώ οι μεγαλοσυνδικαλιστές της νέας συνδιοίκησης «αντί να αγωνίζονται για την ίση αντιμετώπιση και την υπεράσπιση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων, περιφέρονται με τις ονομαστικές λίστες των επιτυχόντων, για τους οποίους δεν έπραξαν το παραμικρό, παίζοντας με την αγωνία τους και αποδυναμώνοντας παράλληλα την ενότητά τους».

  • Σε συνάντηση έχει καλέσει σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τον διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) Γ. Ταμπακόπουλο, για να συζητήσουν για τους συμβασιούχους που εργάζονται εκεί. Επίσης, τη Δευτέρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει σε συνάντηση τον Στ. Ψυχάρη. Θέμα της συνάντησης είναι το μέλλον όσων εργάζονταν στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», αλλά και η επαναπρόσληψη των απολυμένων, που εργάζονταν στην εφημερίδα «Βήμα», με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ