Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
Σε κατάληψη για τις ανύπαρκτες υποδομές

Σε κατάληψη του (κατ' ευφημισμόν) Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη και του Πρυτανείου, έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τρίτη οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών και, Τεχνολογιών αντιδρώντας στην παρεχόμενη υποβαθμισμένη ποιότητα σπουδών.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο εν λόγω πανεπιστήμιο απουσιάζει σχεδόν παντελώς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ ανύπαρκτες είναι ουσιαστικά οι κτιριακές υποδομές και η φοιτητική μέριμνα. Οι φοιτητές ζητούν την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το πανεπιστήμιο.

Η προ ετών προπαγανδιστική πομφόλυγα των πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτών της ΝΔ, αναφορικά με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη και οι προοπτικές ανάπτυξης που τάχα ανοίγονταν για την πόλη, όπως ήταν φυσικό, έσκασε. Τρία χρόνια από τη λειτουργία του - και μετά τη θορυβώδη φιέστα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη - και η γύμνια του αποκαλύφθηκε με τις μόλις δύο σχολές που λειτουργούν, χωρίς ουσιαστικές υποδομές και φοιτητική μέριμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ