Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φαινόμενα εκβιασμών σε σχολές

Πρωτοστατεί η ΔΑΠ

Σε «κράτος εν κράτει» μετατρέπεται συχνά η παράταξη της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, άλλοτε με την ανοχή κι άλλοτε με τις πλάτες των διοικήσεων των ιδρυμάτων και των εκπαιδευτικών τους.

Ετσι, μετά τις καταγγελίες της Πανσπουδαστικής από τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, ότι οι ΔΑΠίτες αλώνιζαν σε γραφεία καθηγητών και στις γραμματείες, φωτοτυπώντας και μοιράζοντας θέματα παλιών εξεταστικών στους σπουδαστές, τώρα η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι η εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η ΔΑΠ στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, προβάλλεται και προπαγανδίζεται σε τέτοιο βαθμό από ορισμένους καθηγητές, σαν να ήταν εκδήλωση της ίδιας της σχολής. Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΚΣ καταγγέλλουν ότι καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος είναι και ομιλητής στην εκδήλωση της ΔΑΠ είπε στους σπουδαστές ότι το μάθημά του μεταφέρεται στην ημερίδα της ΔΑΠ κι όποιος απουσιάσει από αυτήν θα πάρει απουσία!

Επίσης, η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι στα Τμήματα Βιβλιοθηκονομίας και Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων των σχολών ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας, η γραμματεία έδωσε τους καταλόγους και τα στοιχεία των φοιτητών στην παράταξη της ΔΑΠ, προκειμένου να διενεργήσει τις ανανεώσεις εγγραφών και να πάρει τις δηλώσεις μαθημάτων από τους φοιτητές κάποιων εξαμήνων!

Αντίστοιχα, η ΠΚΣ του Παντείου Πανεπιστημίου, καταγγέλλει ότι γνωστό στέλεχος της ΔΑΠ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης τηλεφώνησε ημέρα Κυριακή από το τηλεφωνικό κέντρο του πανεπιστημίου στη φοιτήτρια του πρώτου έτους Πηνελόπη Καλογεροπούλου και τη ρώτησε αν θα πάρει μέρος στις φοιτητικές εκλογές κι αν όχι, της ζήτησε να του δώσει το βιβλιάριο σπουδών της για να μη χαθεί η δήθεν ψήφος της προς τη ΔΑΠ!

Η ΠΚΣ επισημαίνει ότι αυτά τα φαινόμενα αποτελούν «μέρος ενός αποτρόπαιου συστήματος εξαγοράς ψήφων, που έχει στηθεί μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. Στόχος να ενισχυθούν με οποιονδήποτε τρόπο στα όργανα του φοιτητικού κινήματος οι παρατάξεις του συμβιβασμού και της υποτέλειας, να φανεί ότι οι φοιτητές στηρίζουν μέσω αυτών την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της υποταγής στις επιταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ που ευαγγελίζονται και προωθούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι εκφραστές της στα πανεπιστήμια ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Χρησιμοποιούν τέτοια βρώμικα μέσα, ενώ από την άλλη μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες. Μεταχειρίζονται τους φοιτητές σαν πελάτες. Τους "μαθαίνουν" από τώρα να έχουν το κεφάλι τους σκυμμένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ