Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» χωρίς φιλάθλους, λόγω της γνωστής τιμωρίας των Πειραιωτών

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ δεσπόζει σήμερα στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Sportidea

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ δεσπόζει σήμερα στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής
Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ είναι αυτό που «κλέβει» την παράσταση από το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Στο άδειο στάδιο «Καραϊσκάκη», αφού οι «ερυθρόλευκοι» εκτίουν ποινή τιμωρίας, το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα φιλοξενήσει την Ενωση. Αναφερόμενος στο μεγάλο ματς ο Ντούσκο τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο ματς που ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες. Η απουσία του κόσμου μας σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτόν το σκόπελο και να φτάσουμε στη νίκη που θα μας κρατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, δηλώνει: «Σε ένα ντέρμπι κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι και ο παράγοντας τύχη ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο».

Το σημερινό ντέρμπι του Φαλήρου αρχίζει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΑΛΦΑ.

Στ' άλλα ματς έχουμε: Στην Κρήτη ο Εργοτέλης, που δίνει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Ο προπονητής του συγκροτήματος του Ηρακλείου, Μύρων Σηφάκης, είπε: «Κάθε ματς για μας είναι ντέρμπι. Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουμε περιθώρια απώλειας βαθμών κυρίως μέσα στο "Παγκρήτιο". Αν πιστέψουμε στον εαυτό μας μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αλλωστε έχουμε το παράδειγμα με τον Ολυμπιακό. Ζητώ από τους φιλάθλους μας πάνω απ' όλα υπομονή».

Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ η ομάδα είναι καζάνι που βράζει, αφού οι παίκτες είναι απλήρωτοι και απειλούν ακόμη και με απεργία!

«Πυροσβέστης» ο τεχνικός Νίκος Καραγεωργίου υποστηρίζει: «Καταλαβαίνω το πρόβλημα των ποδοσφαιριστών. Είναι επαγγελματίες και θέλουν τα λεφτά τους. Πάντως αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την αγωνιστική μας πορεία. Είμαστε σε σωστό δρόμο και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην επιτυχία, που θα μας κρατήσει σε τροχιά εξόδου στου ΟΥΕΦΑ».

Σημαντική αναμέτρηση θα γίνει στη Νεάπολη, όπου η Χαλκηδόνα θα φιλοξενήσει τη Σκόντα Ξάνθη (15.30). Ο Γιώργος Παράσχος δήλωσε: «Παίζουν δυο ομάδες με ίδια φιλοσοφία. Επιθετική. Νομίζω ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και θα ικανοποιήσει τον κόσμο». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις του Γιάννη Μαντζουράκη: «Και οι δυο μονομάχοι είναι ποιοτικοί. Ασφαλώς αυτό είναι υπέρ του αθλήματος. Πιστεύω ότι με προσπάθεια θα φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από τη Νίκαια».

Ανοικτό παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο «Ελ Πάσο» όπου η Καλλιθέα θα κοντραριστεί με τον Ιωνικό (18.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε για το ματς: «Ο αντίπαλος προσπαθεί να αποφύγει την επικίνδυνη ζώνη και σίγουρα θα παίξει με πάθος. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς, ώστε να σιγουρέψουμε την παραμονή μας όσο γίνεται το συντομότερο».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος είπε: «Ολοι γνωρίζουμε τη δυνατή έδρα της Καλλιθέας. Πάντως αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε αμαχητί».

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι και η συνάντηση στο «Χαριλάου» όπου ο Αρης, που καίγεται για βαθμούς σωτηρίας, θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ (15.30). Ο Γιώργος Χατζάρας επισήμανε: «Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη είναι αποτυχία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Οσον αφορά τον Γιάννη Χατζηνικολάου τονίζει: «Το άγχος θα το έχει ο γηπεδούχος. θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει».

Τέλος, η αγωνιστική κλείνει με την αναμέτρηση του Αιγάλεω με την Κέρκυρα (15.30). Το «Σίτι» είναι βαθμολογικά αδιάφορο σε σχέση με τους Φαίακες, που ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ