Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Την Κυριακή στο Κιλελέρ!

Με αγωνιστική κινητοποίηση ο γιορτασμός του αγροτικού ξεσηκωμού

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των στελεχών και μελών της ΠΑΣΥ για την επιτυχία του παναγροτικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων για τον αγωνιστικό πανελλαδικό γιορτασμό της 95ης επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ. Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης και έντασης της πάλης τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, στοχεύοντας στο ξεκλήρισμά τους και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες.

Ο πανελλαδικός αγωνιστικός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ αποτελεί συνέχεια του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος, για το δικαίωμά της να παραμείνει και να καλλιεργεί στα χωράφια της, για να μην ξεριζωθεί από τον τόπο της και για τη βελτίωση της ζωής της, ώστε να σταματήσει η ερήμωση και ο μαρασμός της υπαίθρου.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή - κάλεσμά της η ΠΑΣΥ, 95 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των Θεσσαλών κολίγων που ξεσηκώθηκαν και πήραν τη γη από τους τσιφλικάδες, συνεχίζεται η ληστεία του μόχθου των μικρομεσαίων αγροτών από τους εμποροβιομήχανους και την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παραμένει η τοκογλυφία της ΑΤΕ και η καταπίεση του αστικού κράτους, που με όλα τα κατασταλτικά μέσα χτυπάει τους αγώνες, για να επιταχυνθεί η καπιταλιστικοποίηση της γεωργίας. «Συνεχίζοντας τον αγώνα των κολίγων - υπογραμμίζει - σήμερα παλεύουμε ενάντια στην ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και με τον ιδρώτα μας να βελτιώνουμε τη σοδειά μας και το εισόδημά μας, γι' αυτό είμαστε αντίθετοι στις ποσοστώσεις στα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και στην αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή».

Η ΠΑΣΥ ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι μονόδρομος και θα έχει προοπτική, αν μαζί με τα άμεσα αιτήματα συμβάλλει και στη διαμόρφωση των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας φιλοαγροτικής πολιτικής, που θα αναδείχνει το παραγωγικό συνεταιρισμό σε βασικό μοχλό ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας σε όφελος του λαού και της χώρας. Κι επισημαίνει την αναγκαιότητα αγωνιστικής συμπαράταξης των αγροτών με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς η διέξοδός τους βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, του κοινού αγώνα, αφού κοινός είναι ο αντίπαλός τους, κοινός και ο στόχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ