Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΜΕ
Ακύρωση στην πράξη του προγράμματος εξωραϊσμού της ΕΕ

Κάλεσμα αντίστασης στους εκπαιδευτικούς. Να μη δεχτούν να παίξουν το ρόλο του προπαγανδιστή αντιδραστικών πολιτικών με τη λεγόμενη «Ημέρα άνοιξης της Ευρώπης»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που καλούσε σε ανυπακοή και απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου

ICON

Από παλιότερη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που καλούσε σε ανυπακοή και απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου
Η Ευρωπαϊκή Ενωση της ανεργίας, των πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης θα πλασαριστεί αύριο στα σχολεία, ως «η Ανοιξη της Ευρώπης». Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί αύριο, Πέμπτη, σε σχολεία δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, στις χώρες της ΕΕ, και στη χώρα μας προκειμένου να γαλουχηθεί η νεολαία με τις υποτιθέμενες «κοινές αξίες» της ΕΕ. Ετσι, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλούνται να διοργανώσουν για τις 17 Μάρτη εκδηλώσεις στα σχολεία, ώστε υποτίθεται «να συζητήσουν για το πώς οραματίζονται την Ευρώπη και το μέλλον της στην εποχή που εισάγεται μετά την υπογραφή του "ευρωσυντάγματος"».

Την έντονη αντίθεσή της στη διαδικασία ψήφισης του «ευρωσυντάγματος» από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκφράζει με ψήφισμά της, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ. «Το δόγμα του προληπτικού πολέμου επισημοποιείται και γίνεται κυρίαρχο. Κατοχυρώνονται οι αντιδραστικές τομές ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και ακύρωσης των κοινωνικών κατακτήσεων, σαρώνονται ατομικές, κοινωνικές ελευθερίες και δικαιώματα. Αποδυναμώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών της ΕΕ και απονευρώνεται ο όποιος αποφασιστικός χαρακτήρας και ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων», επισημαίνεται στο ψήφισμα.

«Στο πλαίσιο του εξωραϊσμού και της προπαγάνδας των παραπάνω στόχων, η ΕΕ άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμα "Ανοιξη της Ευρώπης" που απευθύνεται στις νεανικές συνειδήσεις επιδιώκοντας να παραπληροφορήσει, να τις στρεβλώσει με στόχο την αποδοχή του "ευρωσυντάγματος" και την υποταγή των νέων. Ετσι, το πρόγραμμα "Ανοιξη" άρχισε κυνικά να εκμεταλλεύεται τις αρχές της παιδαγωγικής και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ως πνευματικούς ανθρώπους και κοινωνικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να τους καταστήσει συνένοχους και συμμέτοχους στην καλλιέργεια της αντιδραστικής λογικής, που θέλει να απεμπολήσουν οι νέοι σαν κάτι το φυσικό, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και να μετατραπούν σ' ένα άβουλο κοπάδι, αντικείμενο της πιο άγριας εκμετάλλευσης στο μέλλον, που φτιάχνουν όπως θέλουν αυτοί για μας, χωρίς εμάς. Κορύφωση των παραπάνω σκοπιμοτήτων και δείγμα του κλίματος που προσπαθούν να διαμορφώσουν είναι η θεσμοθέτηση επισκέψεων αστυνομικών κάθε 5 ή 6 βδομάδες στα σχολεία, για δήθεν ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα ασφάλειας, ως μέθοδος εξοικείωσης με τις λογικές του νεοταξικού πολέμου κατά της "τρομοκρατίας"», υπογραμμίζεται.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς «να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό, να παλέψουν για να ακυρωθούν στην πράξη δραστηριότητες σχετικές μ' αυτό, να παραμείνουν - όπως ο Δ. Γληνός τους χαρακτηρίζει - ιεροφάντες μιας υψηλής μορφωτικής και κοινωνικής αποστολής και να μην ξεπέσουν στο ρόλο του δόλιου και φοβισμένου προπαγανδιστή αντιδραστικών πολιτικών, που αναπαράγουν και διογκώνουν την ανελεύθερη σκέψη και δράση».

  • Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου και του «ευρωσυντάγματος» που υπαγορεύει τα συμφέροντά του, ο Ε. Βενιζέλος μετά από επίσκεψη στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι σημαντικό η ελληνική κοινωνία να είναι φιλοευρωπαϊκή και οι Ελληνες πολίτες να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», συνειδητά, για να «συνδιαμορφώσουν», λέει, «το μέλλον της Ευρώπης». Οσο για το δημοψήφισμα, εκφράζοντας τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αν γίνει αυτό, θα αποτελέσει αφορμή για «πιο βαθιά συζήτηση» αφού τα κράτη - μέλη έχουν αρκετά μεγάλο περιθώριο για την επικύρωση του «ευρωσυντάγματος».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ (2017-03-30 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το πρόγραμμα της ΕΕ (2014-01-22 00:00:00.0)
Πρόκληση η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ (2014-01-11 00:00:00.0)
Μαθήματα υποταγής και ευρω-λαγνείας (2009-04-02 00:00:00.0)
Αντιστεκόμαστε στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας (2007-04-21 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο οι νεανικές συνειδήσεις (2005-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ