Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΒΟ
Προγράμματα ενίσχυσης των μνηστήρων

Παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), κ. Λυκούργο Σακελάρη, το πρόγραμμα KONVER, στα πλαίσια του οποίου σχεδιάζεται και προγραμματίζεται η κατασκευή από την ΕΛΒΟ, στο άμεσο μέλλον, μικρού πολυμορφικού ΙΧ αυτοκινήτου.

Το μικρού κυβισμού όχημα θα κατασκευαστεί πάνω στη βάση (σασί) του «Polo 2000» και θα χρησιμοποιήσει κινητήρα της VW, ο σχεδιασμός όμως του οχήματος και τα λοιπά τεχνικά του χαρακτηριστικά θα είναι έργο της ΕΛΒΟ που εκτός από την VW συνεργάζεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη γερμανική εταιρία «TWT GmbH» και την Ιταλική «PININFARINA».

Ο πρόεδρος όμως της ΕΛΒΟ και τα άλλα διευθυντικά στελέχη, που ήταν παρόντα στη συνέντευξη, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων, απέφυγαν επιμελώς να αναφερθούν στον ακριβή χρόνο παραγωγής του οχήματος, την τιμή, τον ακριβή κυβισμό του, το κόστος παραγωγής και αν θα είναι ανταγωνιστικό κατά τις εκτιμήσεις τους.

Τονίστηκε ότι το πρόγραμμα KONVER, αποτελεί κοινοτική πρωτοβουλία για τη μετατροπή των αμυντικών βιομηχανιών, όπως η ΕΛΒΟ, σε βιομηχανίες παραγωγής πολιτικών προϊόντων. Πέρα όμως από αυτή την επιχειρούμενη δύσκολη διαφοροποίηση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει το άμεσο πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης με την εκχώρηση του 43% των μετοχών, σε πρώτο στάδιο, σε ιδιώτες, και την παράδοση του μάνατζμεντ στους νέους «στρατηγικούς επενδυτές». Αν, όπως δείχνουν τα πράγματα, μέσα σε λίγους μήνες υλοποιηθεί το ξεπούλημα, ποια τύχη θα έχουν όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ