Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Μάρτυρας διαψεύδει Κυριακίδου και Βεντούρη

Κόλαφος για τις μαρτυρίες τόσο της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, όσο και του Γιάννη Βεντούρη, πολιτικού αντίπαλου του Αγγ. Κανά στην Κίμωλο, ήταν η χθεσινή κατάθεση της Ροζάνας Λογοθέτη στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Η μάρτυρας, αφού ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, επειδή, όπως είπε, μετά την κατάθεσή της στην προηγούμενη δίκη όπου υπερασπίστηκε τον Αγγ. Κανά, δέχτηκε απειλές, αναφέρθηκε στο γάμο της Κυριακίδου με τον Κανά, λέγοντας ότι αυτός ήταν μόνο «στα χαρτιά», μέχρι τον οριστικό χωρισμό τους το 1994. Σύμφωνα με την μάρτυρα, μετά το διαζύγιό της, η Κυριακίδου πλησίασε την Ροζάνα Λογοθέτη και της ζήτησε να τη βοηθήσει να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της. «Εγώ μπορεί να μπω στη φυλακή, αλλά ο Κανάς στο χώμα. Δε θα ησυχάσω αν δεν τον νετάρω», έλεγε η Κυριακίδου στην Ρ. Λογοθέτη, όπως είπε η τελευταία στο δικαστήριο. Και συνέχισε, λέγοντας ότι το 1997 η Κυριακίδου της είπε ότι θα βρει τον Γιάννη Βεντούρη, κοινοτάρχη τότε Κιμώλου και άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τη βοηθήσει στην εκδίκηση που ζητούσε.

Σύμφωνα με την κατάθεση, το 2002, η Σοφία Παπαγρηγοράκη, η γυναίκα που συζούσε τότε με τον Βεντούρη, είπε στην Ροζάνα Λογοθέτη ότι ο Βεντούρης είχε κάνει σχέση με την Κυριακίδου, με την οποία καταστρώνουν σχέδια εναντίον του Κανά. «Ο Βεντούρης - είπε η Παπαγρηγοράκη - τάζει στην Κυριακίδου πακέτο και της λέει ότι θα της λύσει το πρόβλημα της ζωής της, αρκεί να φτάσει μέχρι το τέλος».

Αναφερόμενη στον Γιάννη Βεντούρη, η μάρτυρας τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη που απειλεί πως δίπλα στο κελί του Κανά υπάρχει ένα άλλο που θα κλείσει όποιον εναντιώνεται σε αυτόν και στο ΠΑΣΟΚ». Σημαντικά είναι όσα είπε η Ροζάνα Λογοθέτη για το ρόλο των ΜΜΕ. «Οταν συνελήφθη ο Κανάς, σημείωσε, πήρα τηλέφωνο όλα τα κανάλια και τους είπα ότι δεν είναι αλήθεια τα όσα λέγονται. Η απάντηση που πήρα ήταν: Αυτά που λέτε δεν πουλάνε. Εχετε να πείτε κάτι εναντίον του Κανά;».

Εντύπωση, εξάλλου, προκάλεσε και η ερώτηση από την έδρα προς την μάρτυρα, για το αν η συμπεριφορά του Κανά στην Κίμωλο αφήνει κάποια υποψία ότι μπορεί να ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης. Ερώτηση, που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως το δικαστήριο δεν προσπαθεί να εξετάσει και να αποδείξει συγκεκριμένες πράξεις, αλλά την πολιτική στάση και την ιδεολογία των κατηγορουμένων.

Την Τρίτη, η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Σοφίας Παπαγρηγοράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ