Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επιχείρηση» παρέμβασης της Ενωσης Ιδιοκτητών

Το 2004 χορηγήθηκαν από το ΕΣΡ 4.002 πιστοποιητικά

Την έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2004 ενέκρινε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η έκθεση θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις του ΕΣΡ, τη δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου (ήδη ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για την ανάληψη από την εταιρία ALTEC), πιστοποιητικά διαφάνειας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το ΕΣΡ σε σχέση με τις αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών.

Τη χτεσινή μέρα όμως σημειώθηκε και ένα άλλο γεγονός, το οποίο αφορά στην Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Η Ενωση για μία ακόμη φορά επιχειρεί να παρέμβει στο έργο του ΕΣΡ με αφορμή την πρόσκληση από το τελευταίο εκπροσώπων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που παρουσίασαν τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Εκκλησίας. Ζήτησε να μη συζητηθεί το θέμα χτες και να γίνει συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη με την παρουσία μελών της Ενωσης και εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών. Το αίτημα της Ενωσης τουλάχιστον χτες απορρίφθηκε από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, ALTER και ΑΝΤΕΝΝΑ που είχαν κληθεί θα στείλουν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, είπε ότι εάν η Ενωση επαναλάβει το αίτημά της, το ΕΣΡ θα το εξετάσει την ερχόμενη Τρίτη, μέρα που θα συζητηθούν οι περιπτώσεις τηλεοπτικών σταθμών που θα έχουν ήδη αποστείλει τα υπομνήματα, αφήνοντας έτσι το θέμα ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων το ΕΣΡ είναι ικανοποιημένο από την πολυφωνία των τηλεοπτικών σταθμών, αφού, όπως είπε ο αντιπρόεδρός του, αναφέρεται ότι ο ρόλος του ΕΣΡ στην «τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας ήταν θετικός». Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι το ΕΣΡ άσκησε τον έλεγχο για την πολυφωνία κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα, τη στιγμή που κάθε φορά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο δικομματισμός κυριαρχεί σε κεντρικά δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Το 2004, όπως αναφέρεται στην έκθεση, χορηγήθηκαν 4.002 πιστοποιητικά διαφάνειας. Σε 69 διαπιστώθηκε ότι χρειαζόταν περαιτέρω έλεγχος ενώ μόνο για 6 υπήρξαν απορριπτικές πράξεις.

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμα 20.000 ευρώ στο «Δραμινό κανάλι», 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό SEVEN γιατί του ζητήθηκαν στοιχεία τα οποία δεν προσκόμισε ο σταθμός και 30.000 ευρώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ για παραβιάσεις που αφορούν στην προστασία της προσωπικότητας, στην ποιοτική στάθμη και σε τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης.

Το ΕΣΡ επίσης χτες χορήγησε πιστοποιητικά ενώ αποφάσισε περαιτέρω έλεγχο για δύο πιστοποιητικά διαφάνειας. Το ένα αφορά στη «Μότορ Οϊλ» του Βαρδινογιάννη και το άλλο στην «Εργογένεση ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ