Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Μας φέρνουν στην Κατοχή!

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ: Κάτι που είδα, πριν λίγες μέρες και άκουσα από την TV με προβλημάτισε σοβαρά και με συγκλόνισε μπορώ να πω. Εφτασε ο λαός μας σε τέτοια δεινή οικονομική κατάσταση, που, όχι λίγοι, ψάχνουν στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών, να βρουν κάτι για φάνε. Τρομερό και να το σκεφτείς ακόμη. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ψάχνουν ακόμη και τους κάδους των απορριμμάτων. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν στα πιο δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Τότε που δεν είχαν αρχίσει ακόμη να έρχονται από την Τουρκία τα «κουρτουλούς» από τον Ερυθρό Σταυρό και πριν οργανωθούν τα συσσίτια από την ΕΠΟΝ και την Εθνική Αλληλεγγύη.

Αυτή η αντιλαϊκή, απάνθρωπη πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας πρέπει να υπερνικηθεί με τον αδιάκοπο και πιο αποτελεσματικό αγώνα, των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, πρέπει γι' αυτό να δραστηριοποιηθούν. Να βγάλουν ψηφίσματα να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική, που οδηγεί το λαό σε τέτοια εξαθλίωση. Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι ομόλογές της τι κάνουν; Πώς εκπληρώνουν το χρέος τους στο λαό;

Η Αντίσταση θα ζει

ΚΟΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, επαναπατρισμένος πολ. πρόσφυγας: Στην Ηλιούπολη έχουμε Μουσείο που γράφει της Αντίστασης. Οποτε κάνουμε, όμως, κάποια εκδήλωση ή συνέλευση φέρνουμε και βάζουμε τα πορτρέτα του Βελουχιώτη και του Σαράφη εμείς και όταν τελειώνουμε τα παίρνουμε πίσω. Ομως θα έπρεπε να είναι μόνιμα εκεί. Μήπως είναι λάθος γι' αυτούς η Αντίσταση;! Γιατί το ΚΚΕ δημιούργησε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ; Αλλά, ένα μουσείο της Αντίστασης αυτό θα έπρεπε να γράφει, γιατί εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, δε θα είχαμε πραγματική Αντίσταση.

Ακόμη, δεν επιτρέπουν στο στρατό, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια να διδάσκεται η Ιστορία της πραγματικής Αντίστασης! Αυτοί στην Αντίσταση περιλαμβάνουν και τους συνεργάτες των Γερμανών ναζί, τους ταγματασφαλίτες και τους Χίτες που παίρνουν σύνταξη, πάνε να σβήσουν την Αντίσταση και να αναποδογυρίσουν την Ιστορία! Ομως υπάρχει το ΚΚΕ που θα κρατήσει ψηλά τη σημαία και δε θα μπορέσουν να σβήσουν την Αντίσταση!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώσεις της ΚΝΕ τιμούν την ΕΠΟΝ (2016-02-17 00:00:00.0)
Το ημερολόγιο 2013 της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (2013-01-25 00:00:00.0)
Ζωντανή επαφή με την ιστορία του λαϊκού κινήματος (2009-04-23 00:00:00.0)
Να λειτουργήσει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (2007-07-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Αντιστασιακών (2000-02-19 00:00:00.0)
Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης (1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ