Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Προσοχή σε ορισμένα κινέζικα προϊόντα

Την προσοχή των πολιτών σε φυτικά προϊόντα κινεζικής προέλευσης που πιθανόν να κυκλοφορούν στη χώρα μας, εφιστά με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει ότι, έλεγχοι που έγιναν στην Ελβετία έδειξαν ότι φυτικά προϊόντα που περιέχονται σε παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα είναι ηπατοτοξικά και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο ήπαρ. Πρόκειται για τα σκευάσματα: «Kuan Dong Hua» των 2 γραμμαρίων, «Pei Lan» των 0,7 και 100 γραμμαρίων, «Zi Cao» των 0,7 γραμμαρίων και «Qian Li Guang». Οι ουσίες αυτές πιθανόν να χρησιμοποιούνται στην παρασκευή διαφόρων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά δεν έχουν μεν άδεια κυκλοφορίας αλλά κανείς δεν αποκλείει να διατίθενται και στη χώρα μας. Γι' αυτό συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν σκευάσματα φυτικής προέλευσης και να ενημερώνονται για τις ουσίες που αυτά περιέχουν. Επίσης, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να ειδοποιήσουν τον ΕΟΦ αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους για την κυκλοφορία των εν λόγω σκευασμάτων, στο Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας του ΕΟΦ και στο τηλέφωνο 210 65.07.200.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ