Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αμφισβητείται κατάθεση μάρτυρα

Με την επίκληση ιατρικού προβλήματος, που όμως δεν αποδείχτηκε από την ιατρική εξέταση, διεκόπη για σήμερα η συνέχεια της κατάθεσης του Ανδρέα Κορωναίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε τον Γιάννη Σερίφη να ενεργοποιεί το μηχανισμό της βόμβας που έπληξε το λεωφορείο της ΕΛΑΣ στις 19/9/1994. Ενέργεια την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει ο ΕΛΑ.

Λίγο πριν ο μάρτυρας δηλώσει ότι αδυνατεί να συνεχίσει την κατάθεσή του - και αφού προηγουμένως είχε δεχτεί μια κλήση στο κινητό του - τόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου, όσο και ο εισαγγελέας είχαν αμφισβητήσει τα όσα υποστηρίζει.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του είπε ότι δύο μέρες πριν την έκρηξη είχε δει κοντά στον τόπο του συμβάντος ένα ΒΜW με βελγικές πινακίδες μάλλον μαύρο. Μέσα ήταν τρία άτομα. (Στην κατάθεση του όμως στην αστυνομία που διάβασε ο πρόεδρος είχε πει για δύο άτομα έξω από το αυτοκίνητο). Το ίδιο αυτοκίνητο είπε χτες ότι το ξανάδε την παραμονή της επίθεσης μόνο με τον οδηγό. (Στην κατάθεση του στην αστυνομία μιλά για άτομα και όχι για ένα άτομο).

Τη μέρα της έκρηξης είδε ένα άτομο έξω από το αυτοκίνητο ηλικίας 28-35 ετών, με μια κρεμαστή τσάντα. «Είχε μαύρα μαλλιά, ίσια, πιο σγουρά. Κοντός και αδύνατος. Είχε περίεργα αυτιά. Είχε μουστάκι. Φαινόταν σεμνός άνθρωπος. Εβγαλε κάτι από το τσαντάκι του, σαν κινητό τηλέφωνο περίπου, λίγο πιο μεγάλο και έγινε η έκρηξη». Το ότι όλα αυτά δεν τα αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία αμέσως μετά την έκρηξη, οδήγησε τον πρόεδρο στο να αμφισβητήσει αν ήταν ο Κορωναίος παρών στο συμβάν.

Πριν δηλώσει ασθένεια και διακοπεί η κατάθεση έδειξε τον Γιάννη Σερίφη σαν τον άνθρωπο που λέει πως είδε στο χώρο της έκρηξης να πυροδοτεί το μηχανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ