Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Εκρηκτικό το πρόβλημα

Σε σύσκεψη για να συζητηθεί το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης καλεί σήμερα στις 6.30 στη Χαλκοκονδύλη 37, στον 5ο όροφο, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ενώσεις των εκπαιδευτικών, μαθητικά συμβούλια, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καθώς και σωματεία εργαζομένων.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της σύσκεψης αποτελεί το συνεχιζόμενο πρόβλημα της σχολικής στέγης, το οποίο συντηρείται με την ανοχή κρατικών και δημοτικών υπευθύνων. Παρά τα προγράμματα ανέγερσης σχολικών κτιρίων, που ο ΟΣΚ και η υπουργός Παιδείας από το καλοκαίρι έχουν εξαγγείλει, το 26% των σχολείων εξακολουθούν να βασανίζονται με διπλοβάρδιες. Η διαδικασία απόκτησης των 83 οικοπέδων του Δήμου Αθηναίων, που προορίζονται για την ανέγερση σχολείων, δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ παρουσιάζονται φαινόμενα αποχαρακτηρισμού τους από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οικοπέδου στο Πολύγωνο που προοριζόταν για τη στέγαση του 24ου Λυκείου Αθηνών, το οποίο κατέληξε στα χέρια ιδιώτη για κατασκευή πολυκατοικίας. Ενδεικτικά παραδείγματα των απελπιστικών διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα, είναι το 39ο Γυμνάσιο - Λύκειο, το 57ο Γυμνάσιο, το 114ο και το 12ο Δημοτικό Αθηνών όπου λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας σε υπόγεια. Ταυτόχρονα το 19o Γυμνάσιο - Λύκειο στεγάζεται σε κτίριο στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί βενζινάδικο.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, με ανακοίνωσή της, καλεί στη σημερινή σύσκεψη για το σχεδιασμό κοινής δράσης και κινητοποίησης «για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ