Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Για τους φοιτητές η κατασκήνωση

Μαζική εξόρμηση - ενημέρωση σε όλες τις σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιεί η Πανσπουδαστική ΚΣ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απόφαση της Συγκλήτου να παραδώσει στην Εταιρία Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ την Κατασκήνωση του Πανεπιστημίου που βρίσκεται στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής έχουν υιοθετήσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Θεολογική Σχολή και το Τμήμα Ψυχολογίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία.

Το αίτημα που προβάλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι: «Το Ποσείδι να μείνει στα χέρια του ΑΠΘ. Να είναι δωρεάν για όλους. Να αυξηθούν οι δαπάνες για την κατασκήνωση και επέκτασή της. Αθλητικές - Πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους τους κατασκηνωτές. Να δοθεί στη δημοσιότητα η περιουσία του ΑΠΘ. Να διαλυθεί η Εταιρία Διαχείρισης - Αξιοποίησης του ΑΠΘ. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα του ΑΠΘ».

Σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει σχετικά ότι η Εταιρία Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου έχει σκοπό να μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση που θα πουλά και θα διαχειρίζεται την περιουσία του για να βγάλει κέρδος και πως, αντί να διεκδικεί χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αντιστέκεται στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, προτιμά να λειτουργεί σαν επιχείρηση, επιβαρύνοντας τους φοιτητές (π.χ. κυλικεία που πέρασαν στην εταιρία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ