Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ζωή σαν παραμύθι...

Ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, δροσίζοντας τη σκέψη και γλυκαίνοντας την ψυχή τους, ήταν ο ήρωας της μουσικοθεατρικής παράστασης, που παρουσίασε το φωνητικό σύνολο «ΗΜΙ-ολον», το περασμένο Σάββατο, στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδικού Βιβλίου. Βασισμένο στο κείμενο της Ζωής Βαλάση «Χ.Κ. Αντερσεν - Μια ζωή σαν παραμύθι» το «ΗΜΙ-ολον» (Ισαβέλλα Πετράκη, Βασιλεία Παπαρήγα, Ηλίας Πιερράκος) «ταξίδεψε» τους λιλιπούτειους θεατές στον παραμυθένιο κόσμο του Αντερσεν (ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από τη γέννησή του).

Η παράσταση μέσα από την αφήγηση, με αποσπάσματα αγαπημένων παραμυθιών του Αντερσεν, μουσικά κομμάτια της Αννας Μουζάκη και μικρά μέρη από τραγούδια διαφόρων ειδών (από τον Ντονιτσέτι μέχρι τη «Μελωδία της Ευτυχίας») ξεδίπλωσε το «παραμύθι» της ζωής του ανθρώπου, ο οποίος μέσα από τα έργα του ύμνησε την αλήθεια, την καλοσύνη, την ομορφιά. Η μουσική σύνθεση - επιμέλεια ήταν της Αννας Μουζάκη και η σκηνοθεσία - διδασκαλία κειμένου της Αργυρώς Πιπίνη. Συμμετείχαν οι μουσικοί Κλειώ Τσακίρη (φλάουτο) και Γεράσιμος Μακρής (κιθάρα) και οι ηθοποιοί Μάρω Παπαδοπούλου και Ελισάβετ Λουμπαρδιά.

Η παράσταση ήταν ανάμεσα στις τέσσερις παραστάσεις, με τις οποίες συμμετείχε δημιουργικά στην τριήμερη γιορτή ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Οι άλλες τρεις ήταν: «Ελάτε να πούμε ψέματα, να πούμε παραμύθια» - μουσικοθεατρική αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα «Αέρηδες», «Το αηδόνι και ο αυτοκράτορας» του Αντερσεν - κουκλοθέατρο από «Το Θέατρο της Κούκλας» και «Η Πιπίτσα ταξιδεύει στην αλφαβήτα» της Μάρως Θεοδωράκη - μουσικοκινητική δραματοποίηση της αλφαβήτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ