Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
Σε ρόλο πυροσβέστη

Να αποσοβήσει αντιδράσεις προσπαθεί ο δήμαρχος, ενώ η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων παραπέμπεται στο μέλλον

Μετά από 9 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη και τα προβλήματα σε σχολεία του Ιλίου που επλήγησαν σοβαρά, εξακολουθούν να είναι παρόντα. Τα κτίρια των σχολείων στέκουν και θα στέκουν για καιρό ακόμα ερειπωμένα, λαβωμένα, καθώς ακόμα και οι μελέτες που θα καθορίσουν αν θα επισκευαστούν ή θα κατεδαφιστούν δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Το πρόβλημα αφορά τρία κτίρια στα οποία στεγάζονταν 4 δημοτικά σχολεία (1ο, 9ο, 12ο, 23ο), τα οποία σχολεία συστεγάζονται σε άλλα με αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Η οξύτητα των προβλημάτων δεν αγγίζει τον δήμαρχο Ιλίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που ο ρόλος και η παρέμβασή τους εξαντλείται στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί η κυβερνητική πολιτική και να αποσοβηθούν αντιδράσεις. Προχτές το βράδυ για πολλοστή φορά εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Ιλίου, Συλλόγων σεισμόπληκτων σχολείων και γονείς παρενέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να αναλάβει ο δήμος πρωτοβουλίες και να ασκήσει πίεση για να φτιαχτούν γρήγορα τα σχολεία.

Ο δήμαρχος Β. Κουκουβίνος μοίρασε διαβεβαιώσεις πως τα σχολεία θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβρη, χωρίς να μπορεί να το στοιχειοθετήσει, εκτός από το 1ο Δημοτικό που θα καθυστερήσει λίγο. Απέρριψε σαν «ο διάολος το λιβάνι» κάθε ιδέα για κινητοποίηση των γονέων, ώστε να πιεστεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Η μόνη... πίεση που θα ασκήσει είναι να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΟΣΚ τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή μόνο του Συλλόγου Δασκάλων και δυο Συλλόγων Γονέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέρριψε και την κοινή πρόταση των παρατάξεων «Δημοκρατική Ενότητα», «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση» και «Δημοτική Ενότητα» στη συνάντηση να συμμετέχουν εκπρόσωποι παρατάξεων, η Ενωση Γονέων, οι σύλλογοι και γονείς.

Να σημειώσουμε πως δύο φορές το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνες αποφάσεις για να αναλάβει ο δήμος να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες για τη στέγαση των μαθητών των πληγέντων σχολείων, που δεν εφαρμόστηκαν με ευθύνη της πλειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ