Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» - ΛΑΡΙΣΑ
Στο δρόμο 150 εργάτες

με τη ...δοκιμασμένη μέθοδο της «εθελούσιας» εξόδου

Από παλιότερη περιοδεία του Τάκη Τσιόγκα στην ΙΝΤΡΑΜΕΤ
Από παλιότερη περιοδεία του Τάκη Τσιόγκα στην ΙΝΤΡΑΜΕΤ
Στην απόλυση 150 εργαζομένων με τη γνωστή μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου» προχωρά, όπως είχε ανακοινώσει, η εργοδοσία στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», του Ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», ιδιοκτησίας Σωκράτη Κόκκαλη, που εδρεύει στη Λάρισα. Μάλιστα, απαιτεί προκλητικά και από τους 384 εργαζόμενους της επιχείρησης να «κανονίσουν την πορεία» τους και ν' αποφασίσουν αν θα υπογράψουν ή όχι την καταδίκη τους, μέχρι τις 25 Απρίλη που θα εφαρμοστεί το «πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου», απειλώντας ότι αν περάσει αυτή η προθεσμία θα φύγουν «όπως - όπως»!

Οι εργαζόμενοι της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» καταγγέλλουν ότι οι αξιώσεις της εργοδοσίας αποτελούν ωμό εκβιασμό σε βάρος τους και πολλοί είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στα αντεργατικά σχέδιά της και να «παζαρέψουν» το δικαίωμά τους στη δουλιά, που είναι αδιαπραγμάτευτο. Και διαμηνύουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφός τους από το εργοστάσιο.

Η πρόθεση της εργοδοσίας να απολύσει 150 άτομα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους από τη διοίκηση της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», πριν από ένα μήνα περίπου, με πρόσχημα «τις οικονομικές δυσκολίες της επιχείρησης που δεν της επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστική». Πρόκειται για την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησε η εργοδοσία και στο εργοστάσιο της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ». Το περασμένο καλοκαίρι είχαν προηγηθεί δεκάδες απολύσεις εργαζομένων από την «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», τους οποίους η εταιρία απασχολούσε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εργαζόμενοι της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να μην περάσουν τα εργοδοτικά σχέδια. Στο πλευρό τους και πρωτοστάτης στην οργάνωση του αγώνα τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι ταξικές διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Συνδικάτου Μετάλλου του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ