Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επικίνδυνα γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας έξι επιχειρήσεων (κέντρων αδυνατίσματος, γυμναστηρίων και ινστιτούτων αισθητικής) και στην εξάμηνη διακοπή της λειτουργίας σε επτά ακόμα επιχειρήσεις προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά. Οπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, οι μονάδες - κέντρα αδυνατίσματος και γυμναστήρια - δε διέθεταν τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για τους πολίτες.

Επίσης μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων αισθητικών και διαιτολόγων, επέβαλε πρόστιμα ύψους 120.000 ευρώ (30.000 ευρώ σε τρία κέντρα, 20.000 ευρώ σε ένα και 10.000 ευρώ σε άλλο ένα). Οι αποφάσεις διακοπής λειτουργίας διαβιβάστηκαν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι αποφάσεις επιβολής προστίμου στις αντίστοιχες ΔΟΥ. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία οι παραβάσεις αφορούν:

Λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος χωρίς νόμιμη άδεια, λειτουργία εργαστηρίου αισθητικής χωρίς άδεια, λειτουργία πισίνας, κομμωτηρίου, κυλικείου και παιδότοπου είτε χωρίς άδεια είτε χωρίς τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, απουσία ιατρών, αισθητικών, διαιτολόγων, μη κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας λειτουργίας, αν και σε μία περίπτωση είχε προηγηθεί και αυτοψία και σύσταση, μη κατάθεση θεωρημένων από την Πολεοδομία σχεδιαγραμμάτων των χώρων και αλλαγή διαρρύθμισης των χώρων, μη ύπαρξη βεβαίωσης πυρασφάλειας, μη κατάθεση απαραίτητων δικαιολογητικών αισθητικών, διαιτολόγων, ιατρών και γυμναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ