Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρόλο στο «φαγοπότι»

Το... ρόλο του στο μεγάλο φαγοπότι που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, φαίνεται πως διεκδικεί και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Π. Φιλίππου (πρόσκειται στο ΣΥΝ).

Χτες, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φ.Π. Πετραλιά για να της δηλώσει, όπως είπε μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους, ότι «επί της αρχής, βεβαίως, συμφωνούμε με το ότι σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις πλην δύο, προτείνονται για αθλητικές χρήσεις, για χρήσεις πολιτισμού και γενικά θα είναι εκτάσεις και χρήσεις ανοιχτές και ελεύθερες προς τους πολίτες».

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 'Η ο κ. Φιλίππου δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για το νομοσχέδιο και άρα δε γνωρίζει ότι όσα προβλέπονται σε αυτό, μόνο σε «ανοιχτές» προς τους πολίτες εκτάσεις δεν παραπέμπουν. 'Η υιοθετεί πλήρως την τακτική της κυβέρνησης που δημαγωγεί, κάνοντας μεν λόγο για «ανοιχτούς» χώρους για το λαό, όταν την ίδια στιγμή μεθοδεύει με το νομοσχέδιο τη διεξαγωγή διαγωνισμών για την πολυετή παραχώρηση των εγκαταστάσεων σε επιχειρηματικά σχήματα.

Αν κρίνουμε πάντως από τα... έργα και τις ημέρες της ηγεσίας της ΤΕΔΚΝΑ έως τώρα, το δεύτερο σενάριο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Κατά τα άλλα, η ΤΕΔΚΝΑ, όπως λέει, προτίθεται να καταγράψει τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στο Λεκανοπέδιο για να μην τσιμεντοποιηθούν... Ποιον κοροϊδεύουν άραγε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ