Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Δύο μέτρα και σταθμά έχει η ΕΕ

Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του Γραμματέα του ΚΚ Λιθουανίας

«Φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει καθεστώς τη χάραξη μιας πολιτικής δύο μέτρων και σταθμών», σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ο Ιγκορ Αλεξέεφ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και βουλευτής του ουκρανικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη συνεχιζόμενη φυλάκιση για 11ο συνεχή χρόνο του 77χρονου Μικόλας Μπουρακιάβιτσιους, Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Λιθουανίας.

Στη δήλωσή του το στέλεχος του ΚΚ Ουκρανίας σημειώνει πως «οι αρχές της Λιθουανίας, ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στα λόγια δεν κουράζεται να διακηρύσσει το σεβασμό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και των πολιτικών πεποιθήσεων κάθε ανθρώπου, χοντροκομμένα καταπατά αυτά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, διώκοντας ανθρώπους για τις πολιτικές τους απόψεις, κι ούτε καν παρατήρησε τη Διακήρυξη 362 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, με την οποία ζητιέται η απελευθέρωση του Μ. Μπουρακιάβιτσιους, ο οποίος εξακολουθεί να σαπίζει στις λιθουανικές φυλακές».

Ο Ιγκορ Αλεξέεφ σημειώνει πως αυτή η σιωπή των λιθουανικών αρχών «μπορεί να μην είναι τυχαία. Κι αυτό γιατί η ΕΕ έχει κάνει καθεστώς τη χάραξη μιας πολιτικής "δύο μέτρων και σταθμών". Οι πολιτικοί των Βρυξελλών σήμερα δηλώνουν πως οι προσπάθειες των ηγεσιών της Λετονίας και Εσθονίας να δικαιώσουν τους πρώην Ες-Ες είναι δημοκρατία, όπως και η άδικη καταδίκη του κομμουνιστή Μικόλας Μπουρακιάβιτσιους, με κατασκευασμένη κατηγορία, είναι επίσης δημοκρατία. Την ίδια ώρα αυτοί οι πολιτικοί του "κέντρου της ευρωπαϊκής δημοκρατίας" έκαναν τα στραβά μάτια στα απροκάλυπτα γεγονότα νοθείας των εκλογών στην Ουκρανία το 1999 και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2004, όπως και σε πολλές ακόμη παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα παραπάνω δείχνουν, πως δυστυχώς οι Βρυξέλλες έχουν δύο δημοκρατίες: μια για τους "λευκούς" και μια για τους "μαύρους"!», καταγγέλλει ο Ιγκορ Αλεξέεφ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ