Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σε 18 πιστεύεται ότι ανέρχεται ο τελικός απολογισμός των νεκρών από την πτώση ελικοπτέρου «Σινούκ» στη Γάζνι του Αφγανιστάν. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει το θάνατο 13 στρατιωτικών και 3 πολιτών.

ΓΚΡΟΖΝΙ.-- Τρεις ένοπλοι της αποσχιστικής παράταξης στην Τσετσενία σκοτώθηκαν σε μάχη με αστυνομικούς την Τετάρτη, μετέδωσε χτες το «Ιντερφάξ».

ΜΠΑΝΓΚΟΚ. Ενας άνδρας και η σύζυγός του «δολοφόνησαν τα τρία τους παιδιά και αυτοκτόνησαν», πιθανώς «λόγω οικονομικών προβλημάτων» στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της «Μπανγκόκ Ποστ».

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Αρχισαν χτες τα δρομολόγια της «λεωφορειογραμμής» που συνδέει Πακιστάν και Ινδία, παρά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον οχήματος με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, μετέδωσαν τοπικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στην αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου - σε μια ένδειξη της σημασίας που δίνει το Νέο Δελχί στην πρωτοβουλία - παρέστη ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοχάν Σινγκχ.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Οι σοροί ενός προτεστάντη ιερέα και του οδηγού του που είχαν απαχθεί βρέθηκαν πεταμένες σε δρόμο του Πακιστάν, ακρωτηριασμένες και γεμάτες σφαίρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΤΑΛΙΝ.-- Τρία «κεντρώα» κόμματα στη Λετονία, το συντηρητικό Κόμμα της Μεταρρύθμισης, το Κόμμα της Λαϊκής Ενωσης και το Κεντρώο Κόμμα, ανακοίνωσαν χτες ότι βρίσκονται κοντά στη σύμπηξη συμμαχίας για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Αντρους Ανσίπ.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Δύο Σουδανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν χτες στο Νταρφούρ στη «διάρκεια επίθεσης ανταρτών», σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. Το ίδιο 24ωρο, το «Umma», το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο Χαρτούμ, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως απαγόρευσε τις πολιτικές δραστηριότητες της παράταξης μετά από έφοδο αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πόλη Ομντουρμάν που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τις συλλήψεις δεκάδων στελεχών.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα Κρίστοφερ Χιλ, επανέλαβε τις κατηγορίες του έναντι της ΛΔ Κορέας πως «πώλησε πυρηνικά υλικά στη Λιβύη», ισχυριζόμενος πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «διαθέτουν αποδείξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ