Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αντίο» σε μια μεγάλη ελληνική φωνή

«Μέσα στη φωνή του, όλος ο καημός του ελληνικού λαού, όλο του το μεράκι και όλη του η λεβεντιά φαίνονται σ' όλο τους το μεγαλείο! Θυμάμαι ότι σε μεγάλα γεγονότα της νεοελληνικής μας ιστορίας, σε κρίσιμες αγωνιστικές στιγμές του ελληνικού λαού, η φωνή του Μπιθικώτση βρισκόταν πάντοτε μπροστά, τραγουδώντας τη "Ρωμιοσύνη"», έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Σήμερα η Ρωμιοσύνη αποχαιρετά τον τραγουδιστή, που με τη φωνή και το ταλέντο του ερμήνευσε μοναδικά σπουδαίους ποιητές και μεγάλα μουσικά έργα, που εξέφρασε μιαν ολόκληρη εποχή στο λαϊκό τραγούδι. Η σορός του εκτίθεται σήμερα και αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Η κηδεία του, δαπάνη του ΥΠΠΟ, θα γίνει τη Δευτέρα, με νεκρώσιμη ακολουθία στις 3 μ.μ., στη Μητρόπολη και έπειτα θα ταφεί στο Α` Νεκροταφείο. Παράκληση της οικογένειας Μπιθικώτση είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (τηλ. 210-3330.640).

«O Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ένας αγαπημένος φίλος και συνεργάτης, έφυγε για πάντα. Ηταν η μεγαλύτερη φωνή της Ελλάδας. H οδύνη μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορεί να χωρέσει σε λόγια», ανέφερε, αποχαιρετώντας τον, ο Μ. Θεοδωράκης. «Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η μοναδική φωνή του, που κατάφερε να παντρέψει το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών με τη μαγευτική μουσική των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι...», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κ. Καραμανλής. Δηλώσεις για το θάνατό του έκανε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ