Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Ψάχνουν τα εισοδήματα από νοίκια

Εντοπίστηκαν αποκλίσεις με τα ποσά που δήλωσαν οι ενοικιαστές

Τα αποτελέσματα από τις «διασταυρώσεις στοιχείων» στα ποσά των ενοικίων που δήλωσαν οι ενοικιαστές με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι εκμισθωτές-ιδιοκτήτες ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Τα ευρήματα των ηλεκτρονικών ελέγχων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αποστέλλονται στις κατά τόπους Εφορίες για τα ...περαιτέρω.

Από τη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΣ προκύπτει η παρακάτω εικόνα στις περσινές φορολογικές δηλώσεις (ενοικιαστών και ιδιοκτητών):

  • Τα νοικοκυριά που δήλωσαν δαπάνη ενοικίου φτάνουν σε 1,33 εκατ. Από αυτούς οι 187.000 δήλωσαν λαθεμένο ΑΦΜ ιδιοκτήτη
  • Οι ιδιοκτήτες που θα «έπρεπε» να εμφανίζουν εισοδήματα από νοίκια υπολογίζονται από τη ΓΓΠΣ σε περίπου 1 εκατ. Η διαφορά με τις δηλώσεις των νοικοκυριών που δήλωσαν τη σχετική δαπάνη οφείλεται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) στο γεγονός ότι αρκετοί εκμισθωτές νοικιάζουν περισσότερα από ένα ακίνητα.

Η ΓΓΠΣ πρόκειται να ψάξει 126.793 ιδιοκτήτες, που, κατά τις φορολογικές δηλώσεις των ενοικιαστών, έχουν διαφορές πάνω από τα 2.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται περίπου 84.500 ιδιοκτήτες που δε δήλωσαν κανένα εισόδημα από ενοίκια και 19.000 που δήλωσαν μικρότερα ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ